ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Κορονοϊός: Ο πρόεδρος Τραμπ εκδηλώνει διάθεση αύξησης του πακέτου βοήθειας για τον Covid - 19

ΗΠΑ - Κορονοϊός: Ο πρόεδρος Τραμπ εκδηλώνει διάθεση αύξησης του πακέτου βοήθειας για τον Covid - 19

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει τη διάθεση να αυξήσει την προσφορά του για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του COVID-19, στo 1,8 τρισεκατομμύριo δολάρια, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, η ιδέα αυτή απορρίπτεται από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Ο Λευκός Οίκος πρότεινε το πακέτο του 1,8 τρισεκατομμυρίου δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα, στις διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Η Πελόσι απέρριψε την πρόταση αυτή, ενώ επέμεινε στην απαίτησή της για ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται, θεωρείται απίθανο ότι θα παραγάγουν κάποιο αποτέλεσμα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, επιδιώκει την προεδρική επανεκλογή του, έχοντας ως αντίπαλο τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Δήλωσε στο Fox Business Network ότι έδωσε οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να προωθήσει ένα μεγαλύτερο πακέτο κινήτρων, με μεγαλύτερες προβλέψεις προσφοράς βοήθειας στους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πελόσι και του Μνούτσιν αναμένονταν ότι θα είχαν συνέχεια και χθες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γιατί η Κοζάνη μπήκε στο επίπεδο 4 - Έκκληση από Χαρδαλιά, «είμαστε σε κρίσιμη φάση»