ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτοκτονική μια ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν»

«Αυτοκτονική μια  ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν»

Το Ιράν είναι σε θέση να πλήξει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Ιρανού πρεσβευτή στη Μόσχα.


Ο Ιρανός πρεσβευτής Σαγιέντ Μαχμούντ-Ρεζά Σαγιαντί δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ θα έκαναν λάθος αν πραγματοποιούσαν ένα στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν, παρά το γεγονός πως η Ουάσινγκτον δεν έχει ανακοινώσει τέτοια σχέδια.

«Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι το Ιράν και ποιες είναι οι δυνατότητές μας», υπογράμμισε ο Σαγιαντί, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

«Το Ιράν είναι σε θέση να προβεί σε αντίποινα με πλήγματα στην Αμερική ανά τον κόσμο . Μια επίθεση εκ μέρους τους στο Ιράν θα ήταν αυτοκτονική», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ έσπευσαν να επιβάλλουν κυρώσεις που έχουν στόχο την κεντρική τράπεζα του Ιράν και παραχωρούν νέες εξουσίες στις αμερικανικές τράπεζες για να παγώσουν πόρους της ιρανικής κυβέρνησης. Οι κυρώσεις αυτές οδηγούν σε σκλήρυνση των διεθνών μέτρων που έχουν στόχο να αναγκάσουν την Ισλαμική Δημοκρατία να εγκαταλείψει τις επίμαχες πυρηνικές της δραστηριότητες.