ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία - κορονοϊός: «Κλείνουν» εστιατόρια και μπαρ για τουλάχιστον 30 μέρες

Ισπανία - κορονοϊός: «Κλείνουν» εστιατόρια και μπαρ για τουλάχιστον 30 μέρες
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ οινοπαραγωγός περιφέρεια της Λα Ριόχα απαγόρευσε τη λειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της για έναν μήνα στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τη μετάδοση του κορονοϊού.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μέτρο που εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιορισθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ισπανία, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από προχθές, Κυριακή, ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός περιφερειών έχουν απαγορεύσει την είσοδο ή την έξοδο από τις περιφέρειές τους.

«Οι ειδικοί μας λένε πως τα ξεσπάσματα οφείλονται κυρίως στη χαλάρωση σε κλειστούς χώρους... όταν καταναλώνουμε φαγητό και αλκοόλ και βγάζουμε τις μάσκες μας», δήλωσε η επικεφαλής της περιφέρειας Κόντσα Αντρέου σε συνέντευξη Τύπου.

Η απαγόρευση λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ θα ισχύσει στην πρωτεύουσα Λογρόνιο και στην Αρνέδο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε αυτή τη μικρή περιφέρεια της κεντρικής Ισπανίας, που είναι περισσότερο γνωστή στο εξωτερικό για το κόκκινο κρασί της.

Μαζί η Λογρόνιο και η Αρνέδο αριθμούν το 50% και πλέον των 300.000 κατοίκων της περιφέρειας. Οι κάτοικοι των δύο πόλεων δεν θα μπορούν επίσης να φεύγουν παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν πως η Λα Ριόχα είναι η τρίτη πιο επηρεαζόμενη περιφέρεια στην ηπειρωτική Ισπανία με 719 περιστατικά μόλυνσης να έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκε κατά 50.000 και πλέον στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φθάνοντας τα 1.098.320 έως χθες, Δευτέρα, ενώ οι νεκροί έχουν φθάσει τους 35.031.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως