ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι - Αποκεφαλίστηκε γυναίκα

Τρόμος στη Γαλλία: Τρεις νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι - Αποκεφαλίστηκε γυναίκα
Twitter

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στη Νίκαια στη Γαλλία από την επίθεση με μαχαίρι κοντά στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ 

Μια γυναίκα εκφράζονται φόβοι ότι αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση με μαχαίρι που εκδηλώθηκε περίπου στις εννέα το πρωί σήμερα τοπική ώρα στην Νίκαια της νότιας Γαλλίας, επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ» ( Ο θεός είναι Ύψιστος), συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η επίθεση εκδηλώθηκε κοντά ή μέσα στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κριστιάν Εστροζί.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη Gallery:

Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, επίσης ανέφερε έναν «αποκεφαλισμό» στη διάρκεια της επίθεσης.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter «τρομοκρατική» την επίθεση.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η επίθεση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε παρισινό προάστιο.

Για το περιστατικό συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις μία ημέρα αφότου ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η τρομοκρατική απειλή στη χώρα είναι «πολύ υψηλή» εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου δασκάλου σε μια φαινομενικά ισλαμική επίθεση.

Δείτε LIVE εικόνα:

Ο Gerald Darmanin είπε ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει να πολεμά ενάντια στον «αχαλίνωτο ισλαμισμό που οπλίζει τους ανθρώπους ιδεολογικά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχεται καθολικό lockdown στη χώρα - Τα έξι στάδια επιβολής του