ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλοι συνοδοί σε αμερικανικές πτήσεις

Ένοπλοι συνοδοί σε αμερικανικές πτήσεις
Ένοπλοι φρουροί θα συνοδεύουν τις πτήσεις στα αμερικανικά αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Δανία, ώστε...

Ένοπλοι φρουροί θα συνοδεύουν τις πτήσεις στα αμερικανικά αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Δανία, ώστε να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης, Λαρς Μπαρφόεντ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Δανία πρόκειται να συνάψει αντίστοιχη συμφωνία με τις ΗΠΑ: «Η κυβέρνηση σκοπεύει να συνάψει συμφωνία με την Ουάσιγκτον για τη χρήση "Air Marshals" (ένοπλων φρουρών) που θα εγγυηθούν την ασφάλεια επί των αμερικανικών αεροσκαφών που κάνουν πτήσεις μεταξύ της Δανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Δανία υπήρξε στόχος πολλών αποτυχημένων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τα τελευταία έτη, μετά τη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών για τον Μωάμεθ σε εφημερίδα τον Σεπτέμβριο του 2005 και τη νέα δημοσίευση τους το 2008.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας (PET), προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα για τρομοκρατικές ομάδες στο εξωτερικό, οι οποίες ετοιμάζονταν να διαπράξουν επιθέσεις στη Δανία.

Ροή Ειδήσεων