ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Νέες αποκαλύψεις για τον δράστη - Είχε φυλακιστεί στο παρελθόν

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Νέες αποκαλύψεις για τον δράστη - Είχε φυλακιστεί στο παρελθόν

Σύμφωνα με τις αυστριακές Αρχές, τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας χθες στην Βιέννη είχε φυλακισθεί αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ επιβεβαίωσε πληροφορία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APA ότι ο δράστης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019.

Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Ο 20χρονος καταγόταν από τα «Σκόπια» και είχε και την αυστριακή υπηκοότητα, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Παρουσιάσθηκε ως συμπαθών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κοντά στην εκκλησία Ζανκτ Ρούπρεχτ στην Βιέννη, αφού άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών.

Οι αυστριακές αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναζητούν και άλλους υπόπτους που ενδεχομένως συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση.

Περί τους 150 πολίτες των Σκοπίων εντάχθηκαν, ανάμεσα στο 2012 και το 2016, στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων για να πολεμήσουν στο Ιράκ και την Συρία. Η ροή αυτή μειώθηκε από το 2016.

Οι περισσότεροι στρατολογήθηκαν στους κόλπους της αλβανικής, μουσουλμανικής μειονότητας των Σκοπίων, μίας κοινότητας που θεωρείται μετριοπαθής και αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων της κυρίως σλαβικής, ορθόδοξης βαλκανικής χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Αποτελέσματα: Δείτε ποιος θα κόψει πρώτος το… νήμα - Τραμπ ή Μπάιντεν;