ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Έτσι παραπλάνησε τις Αρχές ο 20χρονος τζιχαντιστής

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Έτσι παραπλάνησε τις Αρχές ο 20χρονος τζιχαντιστής

Ο υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους ήταν γνωστός στις αυστριακές Αρχές και μάλιστα κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί

Ο 20χρονος τρομοκράτης προτού πραγματοποιήσει την φονική επίθεση στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, είχε καταφέρει να παραπλανήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες αναφορικά με την δράση του.

Σημειώνεται ότι ο υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους ήταν γνωστός στις αυστριακές Αρχές και μάλιστα κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρα ο 20χρονος Κουιτίμ Φεϊζουλάι ήταν ένας από τους σεσημασμένους τζιχαντιστές στην Αυστρία και είχε υποχρεωτικά ενταχθεί σε πρόγραμμα αποριζοσπαστικοποίησης. Όμως, σύμφωνα με την «Καθημερινή» κατάφερε να ξεγελάσει τις Αρχές πείθοντας ότι είχε αποκηρύξει τον ακραίο ισλαμισμό, όπως ακραίες ιδέες και πρακτικές των τζιχαντιστών.

Ακριβώς όμως πριν πραγματοποιήσει την επίθεση στη Βιέννη, που άφησε και 23 τραυματίες, δημοσίευσε μια αποχαιρετιστήρια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram όπου εμφανίστηκε πάνοπλος, όπως είπε ο υπουργός Καρλ Νεχάμερ, φέροντας δηλαδή ένα αυτόματο, ένα περίστροφο κι ένα τσεκούρι, ενώ φορούσε και κάτι που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά, χωρίς να είναι πραγματικά.

Εκτός από τις 14 συλλήψεις στην Αυστρία που σχετίζονταν με τον δράστη, σημειώθηκαν και δύο ακόμη συλλήψεις στην Ελβετία. Πρόκειται για δύο φίλους του δράστη που είχαν διατελέσει και συγκρατούμενοί του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία