ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Εξτρεμιστές και οι 15 συλληφθέντες

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Εξτρεμιστές και οι 15 συλληφθέντες
AP Images

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθυντής της Δημόσιας Ασφάλειας σε συνέντευξη Τύπου, οι 15 συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη ανήκουν στον εξτρεμιστικό, ισλαμιστικό, χώρο.

Και οι δεκαπέντε άνθρωποι, που συνελήφθησαν και κρατούνται σε σχέση με την επίθεση στο κέντρο της Βιέννης τη Δευτέρα, εντάσσονται στο εξτρεμιστικό ισλαμιστικό περιβάλλον, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

«Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι συνδέονται με το εξτρεμιστικό ισλαμιστικό περιβάλλον», επισήμανε ο διευθυντής Δημόσιας Ασφαλείας Φραντς Ρουφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Μια εξέλιξη, βέβαια, που δεν προκαλεί πλέον εντύπωση σε κανέναν από τη στιγμή που το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το «χτύπημα». Θυμίζουμε πως το βράδυ της Δευτέρας (2.11) το τρομοκρατικό χτύπημα στην αυστριακή πρωτεύουσα στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους ενώ άφησε περισσότερους από 20 τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν κι ένας από τους δράστες, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια της επιχείρησης. Η τρομοκρατική επίθεση, εν τω μεταξύ, μετέτρεψε στη Βιέννη σε «πόλη φάντασμα» καθώς το 90% των καταστημάτων παραμένει κλειστό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Λουκέτο» 3 εβδομάδων στη χώρα - Αναλυτικά τα νέα μέτρα