ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στην Κίνα: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Κορονοϊός στην Κίνα: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη (24/11) ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 22 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμό διπλάσιο από τις 11 μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο, τα 20 από τα νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό οι οποίες εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκε στη Σαγκάη κι άλλο ένα στην Τιαντζίν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Shanghai Daily, το νέο κρούσμα στη Σαγκάη, όπως και άλλο ένα που είχε διαγνωστεί νωρίτερα, θεωρείται πως οφειλόταν στην παρουσία του νέου κορονοϊού στις επιφάνειες εμπορευματοκιβωτίου που έφθασε αεροπορικώς από τη βόρεια Αμερική. Οι δύο άνθρωποι που μολύνθηκαν καθάρισαν το εμπορευματοκιβώτιο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της κινεζικής μεγαλούπολης, κατά την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του ιού, τους οποίους το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 8, από 10 την προηγουμένη.

Άλλοι 15 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικές δομές υγείας. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 322 ασθενείς, οι έξι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.464 μολύνσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά