ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζoς δώρισε πάνω από 4 δισ. σε 4 μήνες

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζoς δώρισε πάνω από 4 δισ. σε 4 μήνες
AP PHOTOS

Η πρώην σύζυγος του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει σπατήσει σχεδόν 4 δισ. δολαρίων από την περιουσία της μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών για να τα δωρίσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και φορείς που αγωνίζονται εν μέσω της πανδημίας.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μπέζος, είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ η Μακένζι Σκοτ είναι μόλις 18η με περιουσία που ξεπερνά τα 60 δις, όπς αναφέρεται στο οικονομικό περιοδικό Bloomberg.

«Η πανδημία, έχει ισοπεδώσει τις ζωές εκατομμυρίων αμερικανών που ακόμα παλεύουν», έγραψε σε ανακοίνωσή της. Οι απώλειες σε εισόδημα αλλά και σε ανθρώπινες ζωές για τις γυναίκες, τις μειονότητες αλλά και για τους φτωχούς είναι τεράστιες και την ίδια ώρα αυξάνεται ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων», τόνισε η ίδια.

Μια ολόκληρη ομάδα ειδικών που έχει προσλάβει η Σκοτ εξέτασε χιλιάδες οργανισμούς και αποφάσισε που θα διοχετευθούν τα χρήματα της πάμπλουτης αυτής γυναίκας.

Μεταξύ άλλων χρηματοδότησε τράπεζες τροφίμων, έκτακτα κονδύλια στήριξης, αλλά και οργανώσεις που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα τα οποία επιδείνωσε η πανδημία: εκπαίδευση, νομική υπεράσπιση για περιπτώσεις συστημικού ρατσισμού, οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, ελάφρυνση χρέους μεταξύ άλλων.

Η περιουσία της Σκοτ αυξήθηκε μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος, αποκτώντας το 4% των μετοζών της Amazon, που έχουν αξία 36 δις δολάρια.

Η πανδημία, που επέφερε αύξηση των διαδικτυακών αγορών μέσω Amazon, εκτόξευσε την προσωπική περιουσία της Σκοτ στα 60,1 δολάρια.

Πηγή: SkyNews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδια για καθολικά lockdown για τον περιορισμό της διασποράς - Για ποιες περιοχές χτυπάει «καμπάνα»