ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ξέφυγε η κατάσταση στη Δυτική Αττική - Επιχειρήσεις δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ξέφυγε η κατάσταση στη Δυτική Αττική - Επιχειρήσεις δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Επιπλέον προσοχή από όλους στις περιοχές τις οποίες ανακοινώθηκε καθολικό lockdown, για να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξει σταδιακή άρση μέτρων συστήνει η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ιδιαίτερα ανησυχητική στάθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που τέθηκαν σε καθολικό lockdown, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε στο Newsbomb.gr, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο μικρό ο αριθμό των ελέγχων που πραγματοποιήθηκε στις «κόκκινες» περιοχές, δύο ήταν οι πυρήνες της μετάδοσης για την διασπορά του ιού. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στις συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν σωστά. Η κατάσταση ξέφυγε διότι καθημερινά μετακινείτε μεγάλος αριθμός ανθρώπων στα εργοστάσια της περιοχής. Η διασπορά ξεκίνησε από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και από τα εργοστάσια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι επιχειρήσεις δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα θα έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα και πιο άμεσα test στους εργαζομένους. Πρέπει τις επόμενες ημέρες να γίνουν αρκετά test στις συγκεκριμένες περιοχές. Πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλα ενεργά κρούσματα», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας η κ. Παγώνη έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να τηρούν πιστά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, «Πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρήσουν πιστά τα νέα μέτρα διότι φοβάμαι πως θα έχουμε μεγάλη διασπορά».

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην Κοζάνη:

  1. Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 05:00. Εξαιρούνται εργαζόμενοι που μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  2. Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, ακόμα και με click away, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών, όλων των θρησκειών, με εξαίρεση την τέλεση κηδειών όπου επιτρέπεται παρουσία 10 ατόμων του στενού κύκλου του εκλιπόντος.
  4. Αναστολή πρόσβασης στους ναούς για ατομική λατρεία.
  5. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, rapid test σε μικροπωλητές - εμπόρους ανά τριήμερο για να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να εργαστούν.
  6. Μαζικοί έλεγχοι με rapid test και σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  7. Εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους της περιοχής.
  8. Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους και τρόφιμους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.
  9. Μαζική διανομή μασκών στους πολίτες με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  10. Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε ειδικές δομές που έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία.
  11. Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Γιατί εφαρμόστηκε αυστηρό lockdown στη Δυτική Αττική

Ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε και στοιχεία από τη Δυτική Αττική, τα οποία καταδεικνύουν γιατί κρίθηκε απαραίτητη η επιβολή σκληρού lockdown σε τρεις δήμους της περιοχής.

Στον Ασπρόπυργο υπάρχουν 126 ενεργά κρούσματα. Από αυτά νοσηλεύονται 28 και από την ιχνηλάτηση προέκυψαν 284 στενές επαφές.

Στην Ελευσίνα υπάρχουν 65 ενεργά κρούσματα. Από αυτά νοσηλεύονται 12 και από την ιχνηλάτηση προέκυψαν 162 στενές επαφές.

Στον Ασπρόπυργο υπάρχουν 30 ενεργά κρούσματα. Από αυτά νοσηλεύονται 8 και από την ιχνηλάτηση προέκυψαν 91 στενές επαφές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτριες» Αττική και Θεσσαλονίκη