ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο: Μείνετε ήρεμοι

Μήνυμα Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο: Μείνετε ήρεμοι
AP Images

Χάος στην Ουάσιγκτον με υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλουν στο Καπιτώλιο έπειτα από τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη και δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν οι ΗΠΑ και οι Ουάσιγκτον. Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε κοντά στον Λευκό Οίκο για να ακούσει την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος υποστήριξε πως ποτέ δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές στη συνέχεια.

Η συνεδρίαση του Κογκρέσου σταμάτησε, τα κτήρια εκκενώνονται και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εκτραχυνθεί η κατάσταση, από τη στιγμή που έγινε εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός μεγιστάνας, ωστόσο, προσπάθησε μέσα από το Twitter να κατευνάσει τα πνεύματα. Με μήνυμά του κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνεργαστούν με την αστυνομία για την επιβολή του νόμου, λέγοντας πως είναι στο πλευρό της χώρας και καλώντας τους πάντες να παραμείνουν ήρεμοι.

«Υποστηρίξτε την αστυνομία και την επιβολή του νόμου στο Καπιτώλιο. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε ήρεμοι!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνεια - Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 30χρονος χτυπά στο κεφάλι για να πιάσει το Σταυρό