ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Παιχνίδια» της Κίνας για την έρευνα από τον ΠΟΥ - «Παρεξήγηση» το μπλόκο στο κλιμάκιο

Κορονοϊός: «Παιχνίδια» της Κίνας για την έρευνα από τον ΠΟΥ - «Παρεξήγηση» το μπλόκο στο κλιμάκιο

Σάλος από τη στάση της χώρας από όπου ξεκίνησε η πανδημία με αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κάνουν λόγω για προσπάθειες συγκάλυψης!

Έχει περάσει ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού με αφετηρία την Κίνα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να βρει το πώς ξεκίνησαν όλα, έχοντας όμως ως εμπόδιο την κυβέρνηση της χώρας!

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί επίσημα πως κλιμάκιο επιστημόνων θα ταξίδευε στην Κίνα ώστε να ξεκινήσει την έρευνα που θα οδηγούσε στο πως ξεκίνησε η πανδημία. Το κλιμάκιο θα εξέταζε ενδελεχώς το «σημείο μηδέν» της πανδημίας, την υπαίθρια αγορά της Γουχάν και στη συνέχεια θα ξεκινούσε την ιχνηλάτηση.

Αυτά όμως έμειναν στη θεωρία, μέχρι στιγμής, καθώς η Κίνα αρνείται να χορηγήσει άδειες και ταξιδιωτικά έγγραφα, με το Πεκίνο να καθυστερεί σε σκανδαλώδη σημείο τις διαδικασίες!

Η υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως «η Κίνα είναι ανοιχτή και υπεύθυνη».

H Hua Chunying

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Οι ειδικοί που θα έρθουν έχουν και εξοπλισμό και πρέπει να καταρτιστούν πλάνα. Είμαι σε διαπραγματεύσεις για όλα αυτά».

Η στάση φυσικά της Κίνας δεν αρέσει καθόλου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς ακόμη και στην αρχή της πανδημίας η χώρα έδινε ψεύτικα στοιχεία σε σημείο που όταν αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος να είναι πάρα πολύ αργά για όλους.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τα νέα. Δυο μέλη της αποστολής είχαν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν έτοιμοι. Βρισκόμαστε σε επαφές με τους Κινέζους αξιωματούχους», δήλωσε ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Πελώνη: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, ούτε το click away