ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ούλιαμ: Υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Πρίγκιπας Ούλιαμ: Υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού
AP Photo

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προειδοποίησε σήμερα τους συμπατριώτες του στη Βρετανία εναντίον των μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τάσσονται κατά του εμβολιασμού σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο το βράδυ, έπειτα από παρόμοια έκκληση που απηύθυνε την Τρίτη η βασίλισσα Ελισάβετ Β', η γιαγιά του.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν μερικές φορές με φήμες και παραπληροφόρηση», δηλώνει ο Δούκας του Κέμπριτζ σε βίντεο που μεταδόθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Σε αυτό ο ίδιος παρουσιάζεται μαζί με την σύζυγό του Κέιτ, την Δούκισσα του Κέμπριτζ, να μιλούν σε δύο ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

Στο ένα από τα βίντεο, μια γυναίκα που ονομάζεται Σίβαλι, η οποία έχει διαβήτη τύπου 2, δηλώνει ότι είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά μηνύματα, τα οποία την έκαναν αρχικά «λίγο νευρική» στην ιδέα να εμβολιαστεί.

«Οφείλουμε να προσέχουμε λίγο ποιον πιστεύουμε και από που αντλούμε πληροφορίες», της εξηγεί ο πρίγκιπας.

«Η Κάθριν κι εγώ δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ειδικοί ιατρικώς, αλλά αν αυτό μπορεί να σας παρηγορήσει μπορούμε να υποστηρίξουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό, είναι κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό», προσθέτει στο βίντεο.

Μέχρι σήμερα η χρήση των εμβολίων ήταν «εξαιρετική», σημειώνει επίσης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κρίνοντας ότι θα πρέπει τώρα να πειστούν οι νέες γενιές "ότι είναι πραγματικά σημαντικό γι'αυτές να εμβολιαστούν".

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενθάρρυνε την Τρίτη τους συμπατριώτες της να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, λέγοντας ότι «δεν πόνεσε καθόλου» από το τσίμπημα από την ένεση για το εμβόλιο και ότι θα πρέπει «να σκεφτόμαστε τους άλλους».

Η 94χρονη βασίλισσα σημείωσε ότι αισθάνεται «προστατευμένη» αφότου εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο, όπως και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είναι 99 ετών.

Ο πρωτότοκος γιος της και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος που είναι 72 ετών, ο οποίος προσβλήθηκε από ελαφριά μορφή της COVID-19 πέρυσι, εμβολιάστηκε επίσης όπως και η δεύτερη σύζυγός του η Καμίλα, η οποία είναι 73 ετών.

Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία, όπου η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ξεκίνησε τον Δεκέμβριο.

Ο στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι όλοι οι ενήλικες να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ως τα τέλη του Ιουλίου. Αν και το ποσοστό αποδοχής των εμβολίων είναι πολύ υψηλό, περίπου 90%, ορισμένες μειονότητες παρουσιάζονται πιο επιφυλακτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown Αττική: Τίποτα δεν έχει κλειδώσει - Δύσκολο παζλ το άνοιγμα της αγοράς