ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Δύση και Γαλλία: Θεσμικός ο ρατσισμός σε πολλές χώρες

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Δύση και Γαλλία: Θεσμικός ο ρατσισμός σε πολλές χώρες
AP Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από το υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Τουρκία, δεν παρέλειψε όμως να εξαπολύσει ακόμα μια επίθεση κατά του δυτικού κόσμου και της Γαλλίας.

Τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που διεξήχθη στην Άγκυρα για την επιστροφή της ομαλότητας στην Τουρκία ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (01.03) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και το άνοιγμα των σχολείων, όπως και για τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας του. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν στη γειτονική χώρα τα Σαββατοκύριακα θα συνεχιστούν έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Κατατάξαμε τις επαρχίες της χώρας σε μπλε-κίτρινο-πορτοκαλί-κόκκινο. Οι αποφάσεις αν θα χαλαρώσουν ή θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα θα ληφθούν ανάλογα με την κατάσταση κι αν υπάρχει βελτίωση ή επιδείνωση. Συζητήσαμε λεπτομερώς πως θα ληφθούν τα μέτρα εξομάλυνσης. Σε πολλές επαρχίες τα μέτρα για το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν λόγω υψηλού κινδύνου», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Πέρα, όμως, από τις αποφάσεις για τον κορονοϊό αλλά και για ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό της χώρας, όπως η οικονομία αλλά και η συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μια φορά έστρεψε τα βέλη του και στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά, δέκτης της επίθεσης δεν ήταν η Ελλάδα όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά η Γαλλία.

«Σήμερα, ο πολιτιστικός ρατσισμός έχει μετατραπεί σε θεσμικό ρατσισμό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά στη Γαλλία», ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του ο Ερντογάν. Μάλιστα ανέφερε πως οι ισλαμοφοβικές πράξεις αυξάνονται συνεχώς στις δυτικές χώρες και κατηγόρησε τους ηγέτες τους πως δεν έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να εξαλείψουν αυτά τα φαινόμενα.

Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα την κόντρα του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζέραλντ Νταρμανίν με την ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λε Πεν όπου όπως ανέφερε ήταν ιδιαίτερα «μαλθακός» απέναντί της όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα των Ισλαμιστών στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.176 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 30 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 406 οι διασωληνωμένοι