ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Φάουτσι καλεί τον Τραμπ να ζητήσει από τους οπαδούς του να εμβολιαστούν

Κορονοϊός: Φάουτσι καλεί τον Τραμπ να ζητήσει από τους οπαδούς του να εμβολιαστούν

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος και ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.Ο Φάουτσι ζήτησε από τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητά του στους Ρεπουμπλικανούς, για να τους πείσει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Την ελπίδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προτρέψει τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Δρ Άντονι Φάουτσι.

«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έκανε τεράστια διαφορά» είπε στο Fox News ο δρ Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, ο οποίος έχει αναλάβει σύμβουλος του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.«Είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά δημοφιλής στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών» ειπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσκόπηση, (PBS NewsHour/NPR/Marist) το 49% των Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.


Όταν ρωτήθηκε αν ο Τραμπ θα πρέπει να απευθυνθεί ευθέως στους υποστηρικτές του, δεδομένου αυτού του ποσοστού, ο Φάουτσι είπε επίσης στην εκπομπή Meet the Press του δικτύου NBC: «Ελπίζω ότι θα το κάνει, επειδή οι αριθμοί που είπατε είναι πολύ ανησυχητικοί».«Είναι παράλογο, πώς ένα τόσο μεγάλο ποσοστό μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων δεν θέλει να εμβολιαστεί για πολιτικούς λόγους», πρόσθεσε.

Το να κάνει κανείς το εμβόλιο «δεν θέλει σκέψη», είπε ο Φάουτσι, αναφέροντας μια σειρά ασθενειών που εξαλείφθηκαν χάρη στους εμβολιασμούς, όπως η ευλογιά. «Τι πρόβλημα υπάρχει τώρα; Είναι ένα εμβόλιο που θα σώσει ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων».


Μιλώντας τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) ο Τραμπ κάλεσε πάντως τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε δημόσια έκκληση στους πολίτες να κάνουν το καθήκον τους, ώστε να δημιουργηθεί το λεγόμενο «τείχος ανοσίας» στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 τον Ιανουάριο όταν βρίσκονταν ακόμη στον Λευκό Οίκο, όπως έγινε γνωστό από ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στον Ερντογάν: Η Ελλάδα «σβήνει» τα σχέδια του «σουλτάνου» - Ποιες οι επόμενες κινήσεις