ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της σε χιλιάδες παιδιά

Κορονοϊός: Η Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της σε χιλιάδες παιδιά

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε χιλιάδες παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 11 ετών.

Η κλινική αυτή δοκιμή αφορά συνολικά 6.750 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Moderna, η οποία έχει αναπτύξει εμβόλιο κατά της Covid-19 για τους ενήλικους βασισμένο στην τεχνολογία του mRNA.

EMA για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ευθύνεται για τα προβλήματα υγείας

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ευθύνεται για τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί μετά από εμβολιασμούς, δήλωσε η Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Τα οφέλη θεωρούνται μεγαλύτερα από το ρίσκο των παρενεργειών, τόνισε, προσθέτοντας πως οι έρευνες πάνω στο θέμα είναι σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις την Πέμπτη.

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μετά την αναστολή της χρήσης του από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων