ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άνδρας συνελήφθη για έναν φόνο, μα ο ίδιος λέει ότι έκανε 16

ΗΠΑ: Άνδρας συνελήφθη για έναν φόνο, μα ο ίδιος λέει ότι έκανε 16
AP

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ που κατηγορείται πως ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν άλλο άνδρα στο Νιου Τζέρσεϊ, για τον οποίο λέει ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, υποστηρίζει τώρα πως είχε σκοτώσει συνολικά 16 άτομα, μεταξύ των οποίων η πρώην γυναίκα του και τρία άλλα άτομα τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά σε αεροδρόμιο του Νέου Μεξικού.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του.

Ο Σον Λάνον, 47 ετών, είπε ότι σκότωσε τους τέσσερις, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε ένα όχημα, και «11 άλλα άτομα» στο Νέο Μεξικό, είπε ο Άλεκ Γκουτιέρες, αντεισαγγελέας στην κομητεία Γκλόστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, την Παρασκευή, σύμφωνα με το NJ.com.

Ο Γκουτιέρες είπε ότι ο Λάνον ομολόγησε πως έφερνε θύματα σε ένα σπίτι στο Νέο Μεξικό και διαμέλισε κάποια από αυτά.

Οι αρχές αναφέρουν σε δικαστικά έγγραφα ότι ο Λάνον προέβη στην παραδοχή αυτή σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενή του, που είπε στις αρχές ότι είχε δηλώσει μετάνοια. Ο Λάνον κατηγορείται μόνο για έναν φόνο στο Νιου Τζέρσεϊ, και ο δικηγόρος του λέει ότι ο πελάτης του προκλήθηκε. Έχει κατονομαστεί ως εμπλεκόμενο πρόσωπο στους τέσσερις φόνους στο Νέο Μεξικό.

O υπαστυνόμος Ντέιβιντ Τσάβεζ στο Γκραντς του Νέου Μεξικού, την πόλη του Λάνον, είπε ότι οι αρχές δεν είχαν ενδείξεις πως οι ισχυρισμοί του για άλλους φόνους ήταν αληθείς, και ότι δεν είναι ενήμεροι σχετικά με αναφορές αγνοουμένων ή ανθρωποκτονιών που θα ταίριαζαν στο αφήγημά του. Όπως πρόσθεσε, οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση στη χώρα, και τα ερωτήματα είναι πολλά- όπως πχ το πώς ο Λάνον συνδεόταν με τους φόνους στο Νέο Μεξικό. Στις 5 Μαρτίου τα πτώματα της πρώην γυναίκας του Λάνον και τριών άλλων ατόμων βρέθηκαν σε ένα όχημα σε γκαράζ στο Albuquerque International Sunport, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Νέου Μεξικού. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς δολοφονήθηκαν.

Η αστυνομία λέει πως τρία άτομα είχαν αναφερθεί ως αγνοούμενα τον Ιανουάριο από το Γκραντς, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Αλμπουκέρκι. Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως οι Τζένιφερ Λάνον, 39 ετών, Μάθιου Μίλερ, 21 ετών, Τζέστεν Μάτα, 40 ετών και Ράνταλ Απόσταλον, 60 ετών.

Ο Κρις Γουΐτμαν, αδελφός της Τζένιφερ Λάνον, είπε ότι ο Σον Λάνον είπε στην οικογένεια τον Ιανουάριο πως η Τζένιφερ είχε φύγει με κάποιους φίλους, πιθανώς στην Αριζόνα. Ο Γουΐτμαν είπε πως αυτό του είχε ακουστεί περίεργο. «Ήταν μια θαυμάσια μαμά, και, απλά, θα ήταν περίεργο να μην είναι με τα παιδιά της» είπε η Γουΐτμαν στο Associated Press το Σάββατο σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Η Τζένιφερ Λάνον και οι Μίλερ και Μάτα ήταν φίλοι και ο Απόσταλον ζούσε στο αυτοκίνητό του, ενώ ήταν γνωστό πως μετέφερε κόσμο για χρήματα, σύμφωνα με την αστυνομία του Γκραντς. Τα πτώματα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Απόσταλον.

«Κατανοώ πως (ο Σον Λάνον) είπε πως πυροβόλησε τη σύζυγό του και τον φίλο της» είπε ο Τσάβεζ. «Μα ο Μάθιου δεν ήταν ο φίλος της, οπότε δεν ξέρω πώς ενεπλάκη».

Ο Γουΐτμαν είπε στο Associated Press ότι ο Σον Λάνον είχε πετάξει στο Νιου Τζέρσεϊ στις 4 Μαρτίου με τα τρία μικρά παιδιά του ζευγαριού- δύο κορίτσια 6 και 7 ετών και ένα αγόρι 4 ετών. Ο Λάνον τα πήγε στο σπίτι των γονιών του και είπε ότι επέστρεφε στο Νέο Μεξικό για να συνεχίσει να ψάχνει τη Τζένιφερ.

Ο Γουΐτμαν είπε στο AP πως, αν και το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο μετά από περίπου μια δεκαετία γάμου, ζούσαν ακόμα μαζί, και μάλιστα σκέφτονταν και να μετακομίσουν πίσω στην Ανατολική Ακτή.

Στις 8 Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων στο Νέο Μεξικό, το πτώμα του Μάικλ Νταμπκόφσκι ανακαλύφθηκε στο σπίτι στου στο Νιου Τζέρσεϊ, νότια της Φιλαδέλφειας. Ο Σον Λάνον κατηγορείται πως εισέβαλε και ξυλοκόπησε τον 66χρονο μέχρι θανάτου με ένα σφυρί.

Ο Λάνον είπε στους ερευνητές ότι ο Νταμπκόφκσι τον κακοποιούσε σεξουαλικά ως παιδί και ότι είχε πάει στο σπίτι του για να βρει φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου. Ο Νταμπκόφσκι ήταν «μέντορας» του Λάνον και του δίδυμου αδελφού του σε ένα πρόγραμμα κατά τη δεκαετία του 1980, μετέδωσε το NJ.com.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Η εφιαλτική εφημερία και η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που σόκαρε