ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στη φυλακή όπου κρατείται ο Ναβάλνι έφθασε η δημοσιογράφος του RT και όχι ο γιατρός

Ρωσία: Στη φυλακή όπου κρατείται ο Ναβάλνι έφθασε η δημοσιογράφος του RT και όχι ο γιατρός

Στις φυλακές της πόλης Πακρόφ στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, έφθασε, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, η δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού RT (Russia Today) Μαρία Μπούτινα, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του.

«Αντί να του στείλουν σήμερα γιατρό, συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου έφθασε η άθλια προπαγανδίστρια από το κανάλι RT Μαρία Μπούτινα. Φώναζε λέγοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο βολική φυλακή», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους επισημαίνοντας ότι ο Ναβάλνι, «σύμφωνα με τα έγγραφα της φυλακής, έχασε από τότε που μπήκε στην φυλακή 8 κιλά μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε την απεργία πείνας, Έφτασε στην φυλακή 93 κιλά και τώρα είναι 85».

¨Όπως επισημάνουν οι συνεργάτες του, ο Ναβάλνι, «επί 15 λεπτά την χλεύαζε ενώπιον της σειράς των παρατεταγμένων κρατουμένων, αποκαλώντας την παράσιτο και υπηρέτρια της κυβέρνησης των κλεφτών».

Ο Ναβάλνι κήρυξε χθες 31 Μαρτίου απεργία πείνας, ενώ στην αίτηση του προς τον διευθυντή των φυλακών επεσήμαινε ότι επί τρεις εβδομάδες ζητάει να του παράσχουν ιατρική περίθαλψη και να επιτρέψουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, ωστόσο το αίτημα του αγνοήθηκε. Ανέφερε ότι πονάει η πλάτη του και το πόδι του και δεν έχει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη.

Η διεύθυνση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανακοίνωσε ότι στον Ναβάλνι παρέχεται όλη η αναγκαία ιατρική περίθαλψη ενώ «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τηρούν απαρέγκλιτα το δικαίωμα όλων των κρατουμένων να κοιμούνται απρόσκοπτα οκτώ ώρες», απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην καταγγελία του Ναβάλνι ότι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί, καθώς κάθε ώρα κατά την διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούν ελέγχους.

Ο γιατρός Αλεξέι Μπάρινοφ δήλωσε στο Reuters ότι οι δικηγόροι του Ναβάλνι του ζήτησαν να επισκεφθεί τον Ναβάλνι και έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στην διεύθυνση των φυλακών είτε να τους επιτρέψουν να τον επισκεφθεί στην φυλακή ή να αφήσουν τον Ναβάλνι να τον επισκεφθεί στην κλινική. «Περιμένουμε την απόφαση της FSIN (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών)» δήλωσε προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να τον επισκεφθεί.

Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση του με την συνήγορο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκαλκοβα να συζητήσει το θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι, εάν εκείνη το θέσει.

«Δεν γνωρίζω. Εάν κάτι ειπωθεί εκ μέρους της συνηγόρου, τότε το θέμα αυτό θα συζητηθεί», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων.

Πηγές: Reuters-TASS-Novaya Gazeta

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια: 3 συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο των εργατών -Οι βαριές κατηγορίες