ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: 1.240 θάνατοι και πάνω από 31.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Νεκρός από κορονοϊό στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (4/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.240 ασθενείς με την COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 31.359 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο γιγάντιο κράτος της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 331.433 νεκρούς επί συνόλου 12.984.956 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που πολλοί επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα.

Η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Προβληματίζει η νέα παραλλαγή του κορονοϊού

Στο μεταξύ, οι αρχές στη Βραζιλία εντόπισαν την Τετάρτη (31/3) ένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος της COVID-19 στην πολιτεία του Σάο Πάολο που είναι παρόμοιο με αυτό που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσε το κρατικό ινστιτούτο βιοϊατρικής Butantan.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ινστιτούτου Butantan Ντίμας Κόβας δήλωσε ότι ο ασθενής με το παραλλαγμένο στέλεχος δεν είχε ιστορικό ταξιδιού στη Νότια Αφρική.

Το νοτιοαφρικανικό στέλεχος θορύβησε του ειδικούς δημόσιας υγείας καθώς υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα σημερινά εμβόλια για την καταπολέμησή του.

Η Βραζιλία είναι επίσης αντιμέτωπη με τη δική της παραλλαγή, η οποία ονομάζεται P1 και φαίνεται να προκαλεί το ρεκόρ των μολύνσεων.

«Είναι μια παραλλαγή παρόμοια με αυτήν της Νότιας Αφρικής, αν και δεν υπάρχει ιστορικό ταξιδιών ή επαφών με ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική», είπε ο Κόβας. «Υπάρχει πιθανότητα αυτό να αποτελεί μια εξέλιξη του P1 προς αυτή τη μετάλλαξη στη Νότια Αφρική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή 16χρονη από κορονοϊό - Τη μετέφερε η μητέρα της στο νοσοκομείο