ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βελιγράδι, απαιτώντας τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση

Σερβία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βελιγράδι, απαιτώντας τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές εμπόδισαν σήμερα την κίνηση μπροστά από το σερβικό κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για τη μη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, αναφορικά με την πρόληψη της μόλυνσης των υδάτων, του εδάφους και της ατμόσφαιρας από βιομηχανίες, όπως, ο τομέας των ορυχείων.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στο Βελιγράδι από ολόκληρη τη Σερβία, κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κόψτε τη διαφθορά και το έγκλημα, όχι τα δάση» και «Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν».

Τα τελευταία χρόνια, η Σερβία έχει αρχίσει να πουλάει τα ορυχεία της σε ξένες εταιρίες, παρά την αντίθεση των ντόπιων κατοίκων, που έχουν προειδοποιήσει ότι η αυξημένη αναζήτηση ορυκτού πλούτου, μπορεί να προκαλέσει αύξηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Η πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, η οποία, στη δεκαετία του ’90 ήρθε αντιμέτωπη με μία δεκαετία πολεμικών συγκρούσεων και οικονομικής κρίσης, στερείται πόρων για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Η Σερβία, καθώς επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ θα χρειαστεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, ένας από τους υπεύθυνους της διαδήλωσης, είπε στο πλήθος, ότι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα, προσθέτοντας, «αλλά, δεν μπορείτε να δηλητηριάζετε τα παιδιά μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Ζωσμένη» με 1.350 μολύνσεις η Αττική - «Πονοκέφαλος» η Θεσσαλονίκη