ΚΟΣΜΟΣ

«Πόλεμος» στην Ιταλία για τη θρησκευτική ταφή του Λούτσιο Ντάλα

«Πόλεμος» στην Ιταλία για τη θρησκευτική ταφή του Λούτσιο Ντάλα

Με το γεγονός ότι ο Λούτσιο Ντάλα κηδεύτηκε με θρησκευτικές τιμές, παρά την ομοφυλοφιλία του, ασχολείται ο ιταλικός Τύπος.

Αφορμή έγινε η παρέμβαση της γνωστής Ιταλίδας δημοσιογράφου Λουτσία Ανουντσιάτα, σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

«Ο Ντάλα ήταν ένα από τα ισχυρότερα παραδείγματα του πώς ζούμε, στην Ιταλία, την ομοφυλοφιλία. Πάνε όλα καλά, σε ενταφιάζουν ακόμη και σε καθεδρικό ναό, με τελετές και κάθε πρέπουσα ευλογία της εκκλησίας, αν δεν πεις ότι είσαι γκέι. Αυτό συμβολίζει και το πώς είμαστε, την περίεργη ανοχή μας. Την προσφέρουμε, υπό την προϋπόθεση να στρέφουμε το βλέμμα προς κάποια άλλη, μακρινή κατεύθυνση», είπε.

Η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» τονίζει ότι «πρόκειται για φράσεις και τοποθέτηση που δεν μπορούν να μην προκαλέσουν πολεμικές».

Ο εξομολόγος του εκλιπόντα καλλιτέχνη, πατέρας Μπερνάρντο Μπόσκι διαμέσου της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», απαντά ότι «πρόκειται για επιθέσεις όσων θα ήθελαν να μετατρέψουν τον Ντάλα σε σημαία των ομοφυλόφιλων, ανθρώπων που ξέρουν μόνο να κρίνουν και να ασχολούνται με πράγματα που τους υπερβαίνουν».

«Οι κάτοικοι της πόλης μας που γέμισαν την πλατεία Ματζιόρε για να τιμήσουν τον Λούτσιο, γνώριζαν τα πάντα για τον ίδιο και την ζωή του, αλλά δεν θεώρησαν ότι ήταν αιτία για πολεμικές», τονίζει ο δήμαρχος της Μπολόνια, Βιρτζίνιο Μέρολα.

Ο Καθολικός καλόγερος, Ιντελφόνσο Κέσα, του τάγματος των βενεδεκτίνων, που ήταν παρών στην χθεσινή επικήδεια τελετή, προσθέτει ότι «θα συνόδευε με θρησκευτική τελετή τον μεγάλο τραγουδοποιό στην τελευταία του κατοικία σε κάθε περίπτωση, και αν είχε, βεβαίως, επισημοποιήσει την σεξουαλική του ταυτότητα. Ενώπιον του Κυρίου, κάθε τι επανασυντίθεται, πέρα από τα ανθρώπινα, ευάλωτα σημεία μας», σημείωσε.