ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Λουτσιάνο Παβαρότι…έκλεψε μία μπριζόλα από το πιάτο του Χένρι Κίσινγκερ

Όταν ο Λουτσιάνο Παβαρότι…έκλεψε μία μπριζόλα από το πιάτο του Χένρι Κίσινγκερ

Μια απίστευτη ιστορία από ένα επίσημο δείπνο του 2001 φέρνει στο φως η εφημερίδα New York Post. Πρωταγωνιστές ο αείμνηστος τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και …μία ζουμερή μπριζόλα.

Ο Ιταλός τενόρος όπως αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα άρπαξε κάποτε μια ζουμερή μπριζόλα ακριβώς από το πιάτο του Κίσινγκερ κατά τη διάρκεια ενός δείπνου το 2001, προς τιμήν του θρύλου του μπέιζμπολ Τζο ντι Μάτζιο.


«Κανένα φαγητό δεν ήταν ασφαλές όταν ο Λουτσιάνο Παβαρότι βρισκόταν κάπου εκεί κοντά» σχολιάζει με χιούμορ η εφημερίδα.

Ο 97χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών ήταν έτοιμος να απονείμει το βραβείο Τζο ντι Μάτζιο στο διάστημο τενόρο, όταν ο Παβαρότι «άδραξε την ευκαιρία για να δράσει» λέει ο γνωστός ποδολόγος Δρ Ροκ Ποζιτάνο που ήταν παρών στο περιστατικό.

Οι δύο τους κάθονταν ο ένας δίπλα στο άλλο όταν μια γυναίκα πλησίασε τον Κίσινγκερ για να μιλήσει μαζί του, θυμάται ο Ποζιτάνο.

Ο Παβαρότι, ο οποίος ήταν γνωστός για την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι ο συνδαιτημόνας του «αγνοούσε επιδεικτικά» ένα ζουμερό φιλέ μινιόν που περίμενε στο πιάτο του, οπότε «με έναν επιδέξιο ελιγμό άρπαξε το φιλέτο από το πιάτο του Κίσινγκερ και άρχισε να απολαμβάνει τους καρπούς της προσπάθειάς του», δήλωσε ο Ποζιτάνο στην Page Six.

«Ενώ ο Χένρι συνέχισε να κουβεντιάζει, ο Λουτσιάνο...καθάριζε το φιλέτο» προσθέτει. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κίσινγκερ εξεπλάγη όταν ανακάλυψε ότι το πιάτο του ήταν άδειο και κοίταξε γύρω προσπαθώντας να διαπιστώσει ποιος ήταν «ο κλέφτης».
Ο γιατρός λέει ότι ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης αρνήθηκε να επιπλήξει το δράστη, λόγω της «εθιμοτυπίας του Μπρούκλιν» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτό ώθησε τον Παβαρότι - ο οποίος πέθανε το 2007 από καρκίνο σε ηλικία 71 ετών- να κλείσει το μάτι και με ένα νεύμα να ενημερώσει ότι δεν θα τραγουδήσει. Ο γιατρός λέει ότι υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στην αίθουσα που είδαν το «γαστριμαργικό έγκλημα» κανένας όμως δεν επέπληξε τον «κλέφτη».

Ο Ποζιτάνο είναι διευθυντής του Joe DiMaggio Heel Pain Center στο Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής και συγγραφέας του βιβλίου «Dinner with DiMaggio», το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη φιλία του με τον θρύλο του αθλητισμού.

Συνεργάτης του Κίσινγκερ πάντως ανέφερε στην εφημερίδα οτι το...θύμα της περίεργης κλοπής δε θυμάται το εν λόγω περιστατικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Φουρθιώτη: Το σακίδιο που «έκαψε» τους ποινικούς και η έρευνα στο λάπτοπ