ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υπερχρέωσε τις μυστικές υπηρεσίες ο Τραμπ- Πόσο κόστισε στους φορολογούμενους

ΗΠΑ: Υπερχρέωσε τις μυστικές υπηρεσίες ο Τραμπ- Πόσο κόστισε στους φορολογούμενους

Σπάταλος αποδεικνύεται μετά το πέρας της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος χρέωσε την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ με περισσότερα από 40.000 δολάρια από τη στιγμή που έφυγε από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, ο Τραμπ χρεώνει κάθε διανυκτέρευση των ανδρών της ασφάλειας που του παρέχεται από το κράτος στο προσωπικό του θέρετρο στο Μαρ-α- Λάγο της Φλόριντα, όπου διαμένει μόνιμα, με σχεδόν 400 δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο η ασφάλεια του χρησιμοποιεί ως γραφείο εργασίας. Όσο ήταν πρόεδρος η υπηρεσία νοίκιαζε 4 – 5 δωμάτια με το ίδιο ποσό περίπου, το κόστος ωστόσο ανεβαίνει γιατί πλέον ο πρώην πρόεδρος μένει μόνιμα στη Φλόριντα και δεν επισκέπτεται το «ησυχαστήριό» του μόνο τα σαββατοκύριακα.

Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι κανένας άλλος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ δεν έχει χρεώσει την Μυστική υπηρεσία σε αυτό το βαθμό.

Η απόφαση του Τραμπ να τιμολογήσει το κόστος της διαμονής των ανδρών της μυστικής υπηρεσίας είναι ασυνήθιστη για έναν πρόεδρο ή έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στους πρώην προέδρους παρέχεται προστασία από τη μυστική υπηρεσία εφ’ορου ζωής και άλλα προνόμια που πληρώνονται από το κράτος, αλλά όπως σημειώνει η Washington Post, ιστορικοί και εκπρόσωποι προηγούμενων προέδρων δεν μπόρεσαν να αναφέρουν άλλο παράδειγμα προέδρου που χρέωσε την υπηρεσία σε αυτό το επίπεδο.

Ως αντιπρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν είχε χρεώσει τη μυστική υπηρεσία 171.600 δολάρια για τη χρήση ενός εξοχικού σπιτιού στην ιδιοκτησία του στο Ντέλαγουερ μεταξύ 2011 και 2017.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.