ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός – Η διασημότερη «φωνή» της Disney

Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός –  Η διασημότερη «φωνή» της Disney

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο... 

Ο Samuel E. Wright, παγκοσμίως γνωστός ως “Sebastian”, ο κάβουρας στην ταινία της Disney “The Little Mermaid”, πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Η πατρίδα του Wright, το Montgomery της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τα θλιβερά νέα στο Facebook, λέγοντας … “Ο Sam ήταν μια έμπνευση για όλους μας και μαζί με την οικογένειά του ίδρυσαν το Ωδείο του Hudson Valley.”

Η Πόλη του Montgomery δεν ανέφερε αιτία θανάτου, αλλά πρόσθεσε … “Εκτός από το πάθος του για τις τέχνες και την αγάπη του για την οικογένειά του, ο Sam έδινε αγνή χαρά σε αυτούς που αλληλεπίδρασε. Του άρεσε να ψυχαγωγεί, του άρεσε να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν”.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν σε πλήρη εμφάνιση όταν έφερε στη ζωή έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες από τη θρυλική ταινία της Disney του 1989. Εκφωνώντας τον Sebastian, ο Sam ήταν υπεύθυνος για 2 από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του – και τα δύο υποψήφια για Όσκαρ – “Under the Sea” και “Kiss the Girl”, με το πρώτο, μάλιστα, να κερδίζει.

Ο Sam συνέχισε να συνεργάζεται με τη Disney ως φωνή του Sebastian στις σειρές “Η Μικρή Γοργόνα” και σε τηλεοπτική σειρά, και επίσης δάνεισε τη φωνή του στην ταινία του 2000, “Δεινόσαυρος”.

Πριν τον κάνει διάσημο η φωνή του, ο Wright δούλεψε για περισσότερο από μια δεκαετία ως ηθοποιός με ρόλους στα “Enos”, “All My Children” και “The Cosby Show” Έπαιξε επίσης τον Forest Whitaker στην υποτιμημένη ταινία του Clint Eastwood, “Bird”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας - Τι θα συστήσει η Επιτροπή