ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν-Χάρι: Η γέννηση της «Λίλι» - Το συμβολικό όνομα, το πανάκριβο μαιευτήριο και η σειρά διαδοχής

Μέγκαν-Χάρι: Η γέννηση της «Λίλι» - Το συμβολικό όνομα, το πανάκριβο μαιευτήριο και η σειρά διαδοχής

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 4 Ιουνίου, στις 11.40 σε ένα σικ νοσοκομείο της Σάντα Μπάρμπαρα ήρθε στον κόσμο η Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ. Όγδοη στη σειρά διαδοχής είναι το 11ο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ και το πρώτο που γεννιέται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξαν να δώσουν στην πρωτότοκη κόρη τους ένα όνομα που παραπέμπει στην προγιαγιά της βασίλισσα Ελισάβετ και τη γιαγιά της Πριγκίπισσα Νταϊάνα που αν βρισκόταν στη ζωή θα συμπλήρωνε φέτος το καλοκαίρι τα 60 της χρόνια.

Το όνομα- φόρος τιμής στη Βασίλισσα θεωρήθηκε από πολλούς δείγμα καλής θέλησης, ένα «κλαδι ελιάς» προς την 95χρονη μονάρχη και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, μετά τις πρόσφατες έριδες.

Tο ζεύγος Σάσεξ με τον ΆρτσιΑ.Ρ

Ο Χάρι και ο Μέγκαν είχαν βυθίσει σε κρίση την μοναρχία μετά την αποχώρησή τους και την «εκρηκτική» συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η «Λίλι» έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό τον Άρτσι που τον Μάιο γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλιά του, είναι ένα υγιές μωρό, με βάρος 3,4 κιλά και έκανε τους γονείς της ευτυχισμένους.

«Στις 4 Ιουνίου, ευλογηθήκαμε με την άφιξη της κόρης μας, Λίλι. Είναι κάτι περισσότερο από ό, τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ και είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη και τις προσευχές που δεχθήκαμε από όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε για τη καλοσύνη και την υποστήριξή σας σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένειά μας» ανακοίνωσε το ζευγάρι στον ιστότοπο του ζευγαριού, μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Η Μέγκαν Μάρκλ είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στις 14 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας ότι μετά τη γέννηση του Άρτσι είχε μία αποβολή.

Η γονική άδεια και η φιλανθρωπία

Το ζεύγος Σάσεξ για το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται σε γονική άδεια, όπως έγραψε η Daily Mail. Eνθαρρύνουν μάλιστα τους ανθρώπους που θέλουν να στείλουν δώρα στη «Λίλι» και να δείξουν με κάποιο τρόπο την αγάπη τους, να στηρίξουν οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών.

Ο δημοσιογράφος Ομιντ Σκόμπι, τον οποίο εμπιστεύονται η Μέγκαν και ο Χάρι ανακοίνωσε μάλιστα μέσω Τwitter πως το ζευγάρι προς το παρόν δεν θα δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφία του μωρού.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασιλική παράδοση και τα έθιμα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με τα οποία κάθε νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας «συστήνεται» στο κοινό με ένα επίσημο «κλικ» από τους φωτογράφους του παλατιού

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η καθυστερημένη αντίδραση του παλατιού


Η προγιαγιά της νεογέννητης «Λίλι» είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τον εγγονό της Χάρι ότι η μικρή θα βαφτιστεί προς τιμήν της. Το Μπάκιγχαμ ωστόσο φαίνεται ότι «πιάστηκε στον ύπνο» , με τον εκπρόσωπο του παλατιού να συγχαίρει επίσημα το ζεύγος, 90 ολόκληρα λεπτά μετά την ανακοίνωση της γέννησης από το ζεύγος.

Το παλάτι ενημερώθηκε για τη γέννηση της «Λιλι» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εξέδωσε την ανακοίνωσή του μία και πλέον ώρα μετά τα «συγχαρητήρια» από αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο William Shatner που έσπευσε να ευχηθεί στο ζεύγος μέσω Twitter.

«Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν ενημερωθεί και είναι χαρούμενοι με την είδηση της γέννησης της κόρης του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ».

Το 11ο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ


Η κόρη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ είναι το 11ο εγγόνι της Βασίλισσας Ελισάβετ, μετά τον αδερφό της Άρτσι, τα παιδιά του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις και γεννιέται λίγο καιρό μετά το θάνατο του συζύγου της, δούκα του Εδιμβούργου.


Η νεογέννητη και ο αδερφός της Άρτσι θα λάβουν τον τίτλο «πριγκίπισσα» και «πρίγκιπας» όταν φύγει από τη ζωή η προγιαγιά τους και καθίσει στον θρόνο, ο γιός της Κάρολος. Αυτό θα γίνει γιατί θα «ανέβουν κλίμακα» στη σειρά διαδοχής

Ο συμβολισμός του ονόματος

Σύμφωνα με τον Guardian, το Λίλιμπετ προέρχεται από το χαϊδευτικό που συνοδεύει τη βασίλισσα Ελισάβετ από την εποχή που ήταν η ίδια μικρό παιδί και δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομά της

Ο παππούς της, ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ της Μεγάλης Βρετανίας, τη φώναζε στοργικά «Λίλιμπετ», μιμούμενος τις προσπάθειές της να πει «Ελισάβετ». Έκτοτε το όνομα αυτό έμεινε στην οικογένειά της, με τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο να την αποκαλεί χαϊδευτικά έτσι.

Ωστόσο, ο Χάρι και η Μέγκαν δήλωσαν ότι η κόρη τους, το 11ο δισέγγονο της βασίλισσας, θα είναι γνωστή ως Λίλι (Lili), μια παραλλαγή στο όνομα του κρίνου (Lily), που συμβολίζει την αγνότητα, τη δέσμευση, την αναγέννηση και τη γονιμότητα.

Το μεσαίο όνομα του νεογέννητου, το Νταϊάνα είναι προς τιμή της μητέρας του Χάρι, η οποία θα γινόταν 60 ετών την 1η Ιουλίου. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997 όταν ο πρίγκιπας ήταν μόλις 12 ετών.
Το όνομα Νταϊάνα έχει τις ρίζες του σε ινδοευρωπαϊκή λέξη με την οποία αναφερόμαστε στο θεϊκό και είναι επίσης το όνομα της ρωμαϊκής θεάς της γονιμότητας και του κυνηγιού.

Το «μαιευτήριο της καλιφορνέζικης ελίτ»

Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ γεννήθηκε στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage Hospital της Καλιφόρνια που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 130 χρόνια από 50 γυναίκες Βρίσκεται περίπου δύο ώρες έξω από το Λος Άντζελες, και είναι εξοπλισμένο με «υπηρεσία δωματίου και τζακούζι».


Η εγκατάσταση εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 1888 από 50 γυναίκες που «αναγνώρισαν ότι ήρθε η ώρα για την αναπτυσσόμενη κοινότητα να έχει νοσοκομείο», και σήμερα είναι ένα νοσοκομείο και κέντρο τραυματισμού 450 κλινών, το μεγαλύτερο του είδους του μεταξύ του Λος Άντζελες και του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

To μαιευτήριοΑ.Ρ

Το κέντρο, το οποίο ξαναχτίστηκε το 2012 σε στιλ ισπανικής αποικίας και απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι του ζευγαριού στο Μοντεσίτο, υποδέχεται περίπου 2.400 μωρά το χρόνο και βρίσκεται σε μία από τις πιο εύπορες συνοικίες στην οποία ζουν οι Όπρα Γουινφρεϊ, Τζένιφερ Λόπεζ και Τομ Κρουζ.

Στον ιστότοπό του γράφει ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ως «ένα από τα πιο όμορφα νοσοκομεία» στις ΗΠΑ, «με έργα τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες να διακοσμούν τις αίθουσες και θυμίζει περισσότερο σαν σπίτι παρά νοσοκομείο».

Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi, τηλεόραση, «σνακ», γεύματα «από μενού, που φθάνουν με την υπηρεσία δωματίου» και «τζακούζι», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Το βίντεο σημειώνει: «Οι μπανιέρες τζακούζι μας είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσφέρουν άνεση και μασάζ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά δεν έχουν άδεια χρήσης κατά τη διάρκεια του τοκετού».

Στο Cottage Hospital, ένας τιμοκατάλογος σημειώνει ότι η «γέννηση της τέταρτης φάσης» και η ανάρρωση κοστίζει 10.077 δολάρια, με πρόσθετες υπηρεσίες όπως η επισκληρίδιος να κοστίζουν 1.421 δολάρια.

Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, ο Άρτσι γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Λονδίνου, ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά μαιευτήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου το κόστος κυμαίνεται από 7860 δολάρια για φυσικές γεννήσεις έως 94300 για τις καισαρικές.

Είναι γνωστό ότι προσελκύει διάσημες μαμάδες, όπως η Βικτώρια Μπέκαμ και η Κέιτ Γουίνσλετ που έχουν γεννήσει εκεί καθώς και την πριγκίπισσα Ευγενία, και ένα μενού υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει εδέσματα όπως αστακό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια για τους εμβολιασμένους: Οι προτάσεις στο τραπέζι για self test, μάσκα, εστίαση, ταξίδια