ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Μεγαλώνει η τραγική λίστα στη Βραζιλία: Πάνω από 520.000 οι νεκροί

Κορονοϊός στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.029 ασθενείς με COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 65.163 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατ. κατοίκους, έφθασε έτσι μέχρι σήμερα τους 520.095 νεκρούς επί συνόλου 18.622.304 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα επίσημα στοιχεία υποτιμημένα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών και των ασθενών από κορονοϊό είναι μεγαλύτερος.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ (πάνω από 604.000 νεκροί) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που έχουν ανακοινώσει ΗΠΑ και Ινδία.

Ειδικοί προειδοποιούσαν επί μήνες πως η χώρα κινδύνευε να χτυπηθεί από τρίτο κύμα, που ίσως αποδειχθεί ακόμα πιο φονικό από τα προηγούμενα.

Ο αριθμός των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση είναι σε άνοδο εδώ και πάνω από έναν μήνα. Οι θάνατοι κατά μέσον όρο κυμαίνονται γύρω στους 2.000 ημερησίως από την περασμένη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής