ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκαν 31 αντάρτες στην Κολομβία

Σκοτώθηκαν 31 αντάρτες στην Κολομβία

Τουλάχιστον 31 είναι οι νεκροί αντάρτες της ένοπλης αριστερής οργάνωσης FARC από τις μάχες με τον στρατό στα ανατολικά της Κολομβίας, όπου στρατιωτικές δυνάμεις είχαν πέσει σε ενέδρα πριν από τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.


Συγκεκριμένα οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες της ένοπλης οργάνωσης και τον στρατό διήρκεσαν πολλές ώρες, από χθες, στην επαρχία Αράουκα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

«Πραγματοποιήσαμε μία κοινή επιχείρηση με την πολεμική αεροπορία και μία αερομεταφορά δυνάμεων, η οποία κατέληξε σε 31 νεκρούς και τρεις τραυματίες», δήλωσε ο στρατηγός Ερνέστο Μαλδονάδο, διοικητή της 8ης μεραρχίας, που εδρεύει στην περιοχή.

Μάλιστα στη διάρκεια των χθεσινών μαχών, στα χέρια του στρατού έπεσε ένα οπλοστάσιο αποτελούμενο από ένα βαρύ οπλοπολυβόλο, αρκετά τουφέκια και πιστόλια, ακόμη και βόμβες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος σε μήνυμά του μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter, είχε διευκρινίσει πως «υπήρξαν 24 νεκροί και 10 αιχμάλωτοι. Συγχαρητήρια στις ένοπλες δυνάμεις μας».

«Είναι ένα μεγάλο πλήγμα που καταφέρθηκε κατά των FARC στην Αράουκα, όπου είχαν σκοτώσει στρατιώτες μας», προσθέτει ο πρόεδρος Σάντος. Στην ίδια περιοχή, μονάδα των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) είχε στήσει ενέδρα κατά στρατιωτικής περιπόλου, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 11 οπλίτες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του στρατού από την αρχή του χρόνου.

Ο Σάντος επέκρινε την «έλλειψη πυγμής εκ μέρους του στρατού» απέναντι στους FARC, οργάνωση που αριθμεί 9.000 ένοπλα μέλη και πλέον δραστηριοποιείται σε ορεινές περιοχές και στη ζούγκλα της χώρας.

Στην Αράουκα, όπου επιχειρεί επίσης και οργάνωση Εθνικός Στρατός Απελευθέρωσης (ELN), οι αρχηγοί των FARC έχουν επικηρυχθεί με 2 εκατ. δολάρια.

Ροή Ειδήσεων