ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Φόβος για νέες επιθέσεις στην Καμπούλ - «Εκατοντάδες τρομοκράτες του ISIS-K είναι εδώ»

Αφγανιστάν: Εκατοντάδες τρομοκράτες του ISIS-K βρίσκονται στο αεροδρόμιο
Twitter: We Are Legion, Expect Us!

Αφγανιστάν: Δημοσιογράφος του Fox προειδοποιεί πως οι επιθέσεις ίσως συνεχιστούν, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ώρα που πλήθος κόσμου επιχειρούσε να φύγει από το Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί περισσότεροι από 40, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 120, σύμφωνα με τους New York Times. Νωρίτερα, η Τζάκι Χάινριχ, δημοσιογράφος του «Fox», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, πως οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ίσως συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος επικαλούμενη ανώνυμη πηγή έγραψε στο Twitter ότι «εκατοντάδες ISIS-K βρίσκονται στην περιοχή, οι επιθέσεις πιθανόν να συνεχιστούν».

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS είναι υπεύθυνος για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανέφερε αξιωματούχος των ΗΠΑ αλλά και άνθρωπος που ήταν στο σημείο, σύμφωνα με το Politico. Η επίθεση έγινε στην πύλη Άμπεϊ, όπου το προσωπικό των ΗΠΑ υποδεχόταν Αμερικανούς πολίτες έτσι ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το Αφγανιστάν. Τέσσερις πηγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν τα γεγονότα.

Το συμβάν έγινε μερικές ώρες μετά τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων για αυξημένη απειλή από τον «βραχίονα» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Μια ώρα πριν από την έκρηξη, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου δήλωνε «θα προχωρήσουμε την αποχώρηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων μέχρι το τέλος της αποστολής».

Φόβοι και από Αμερικάνους αξιωματούχους

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν - 31η Αυγούστου - ως αποτέλεσμα των σημερινών πολύνεκρων εκρήξεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε στο Reuters καλά ενημερωμένη πηγή για την κατάσταση.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στους τραυματίες. Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν πριν από λίγο φόβους για περαιτέρω επιθέσεις στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στην Καμπούλ: Πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη - Αναφορές για 13 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά