ΚΟΣΜΟΣ

Καμπούλ - ΗΠΑ: Αυξήθηκαν στους 13 οι νεκροί στρατιωτικοί και στους 18 οι τραυματίες

Καμπούλ - ΗΠΑ: Αυξήθηκαν στους 13 οι νεκροί στρατιωτικοί και στους 18 οι τραυματίες
AP Photo

Δεκατρείς αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στην επίθεση που άρχισε με την πυροδότηση των εκρηκτικών που είχαν ζωστεί δύο καμικάζι και συνεχίστηκε με πυρά από τζιχαντιστές στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Πενταγώνου.

Ο «δέκατος τρίτος αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πύλη Άμπι», διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

Ο αριθμός των τραυματιών «ανέρχεται πλέον σε 18», πρόσθεσε.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των θυμάτων που είχε δημοσιοποιήσει το Πεντάγωνο έκανε λόγο για 12 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Μεσίστιες οι σημαίες στα κτήρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ ως την 30ή Αυγούστου

Η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια ως και την 30ή Αυγούστου σε ένδειξη πένθους και για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της επίθεσης στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι.

«Σε ένδειξη σεβασμού, από σήμερα η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους (...) ως τη δύση του ηλίου την 30ή Αυγούστου, προς τιμή των θυμάτων των παράλογων βίαιων ενεργειών στην Καμπούλ», διευκρίνισε η κυρία Ψάκι.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην ΕΛΑΣ: Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ο διοικητής του Α.Τ. Ερέτριας – Παντρεύτηκε πριν 10 μέρες