ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διευρύνεται το προβάδισμα του SPD έναντι του CDU - Νέα πτώση για τους Πράσινους

Γερμανία εκλογές Σολτς SPD CDU
Εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά δημοσκοπικά οι Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς
Associated Press/Jens Schlueter

Γερμανία: Προελαύνουν δημοσκοπικά οι Σοσιαλδημοκρατές, με την πτωτική πορεία των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών να ανακόπτεται.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPS) διευρύνουν περαιτέρω το προβάδισμά τους έναντι των Xριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), των οποίων φαίνεται να σταματά η πτωτική πορεία.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο ερευνών INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», το SPD καταγράφει ποσοστό που ανέρχεται πλέον στο 26% (+1 σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα).

Οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ακολουθούν, καταγράφοντας μικρή άνοδο (0,5%) και το ποσοστό τους ανέρχεται σε 20,5%, σταμάτησε δηλαδή η πτωτική τάση τους των τελευταίων εβδομάδων.

Νέες απώλειες για τους Πράσινους

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) χάνουν μία μονάδα και τα ποσοστά τους διαμορφώνονται τώρα σε 12,5% και 15,5% αντίστοιχα.

Η Aριστερά (Die Linke) χάνει μισή μονάδα και θα ελάμβανε 6,5 % αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή. Τέλος η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει σταθερή στο 11%. Τέλος, άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 8% (+1%).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου συνθέτη - Την Πέμπτη η κηδεία

Τρίτη δόση εμβολίου: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιες ομάδες του πληθυσμού αφορά

Κηδεία Mad Clip: Θλίψη, σπινιαρίσματα και εκατοντάδες θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» στον τράπερ