ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση ΜακΚαν: Η μητέρα της μικρής Μαντλίν επιστρέφει στη δουλειά μετά από 14 χρόνια

To ζεύγος ΜακΚαν με τη φωτογραφία της μικρής
To ζεύγος ΜακΚαν με τη φωτογραφία της μικρής
ΑΡ

Γιατρός στο επάγγελμα, η μητέρα της Μαντλίν ΜακΚάν επιστρέφει στη δουλειά μετά από 14 χρόνια για να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Kέιτ ΜακΚαν εργαζόταν ως γιατρός όταν η κόρη της Mαντλίν εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007. Άφησε τότε τη δουλειά της και μαζί με το σύζυγό της επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση της κόρης τους.

Η μικρή Μαντλίν δεν βρέθηκε ποτέ και θεωρείται νεκρή. Ο φερόμενος ως δολοφόνος της βρίσκεται ήδη στη φυλακή στη Γερμανία για πολλά σεξουαλικά αδικήματα.

H 53χρονη σήμερα ΜακΚαν επιστρέφει στην πρώτη γραμμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στο νοσοκομείο του Λέστερ για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας της Covid-19 με σκοπό «να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Η επιστροφή σηματοδοτεί το τέλος μιας 14χρονης παύσης από την ιατρική και μια εργασία πλήρους απασχόλησης. Πηγή από το περιβάλλον της είπε ότι είναι «ευτυχής» που επέστρεψε στη δουλειά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Το Λέστερ είναι μία από τις πόλεις που χτυπήθηκαν χειρότερα από την πανδημία στην Αγγλία και η Κέιτ ΜακΚαν θέλει να βοηθήσει ανθρώπους που νοσηλεύονται.
Κατά καιρούς εργαζόταν στο πλευρό του συζύγου της Τζέρι, ο οποίος είναι γνωστός καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leicester και σύμβουλος σε κέντρα καρδιολογίας σε πολλά νοσοκομεία της πόλης.

Η Mαντλίν, η οποία εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia del Luz της Πορτογαλίας, δεν βρέθηκε ποτέ και θεωρείται νεκρή. Η Kέιτ και ο Τζέρι ΜακΚαν είναι και οι δύο γιατροί που συναντήθηκαν στη Γλασκόβη ενώ σπούδαζαν και οι δύο το 1993.

Η 53χρονη Κέιτ σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Dundee πριν γίνει γιατρός, ενώ ο σύζυγός της Τζέρι, 53 ετών, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και είναι σύμβουλος καρδιολόγος.

Μετά την εξαφάνιση της κόρης τους, η Kέιτ εγκατέλειψε τη δουλειά της ως παθολόγος και έγινε πρέσβειρα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην εργασία πλήρους απασχόλησης ή στην ιατρική.

Φίλος της οικογένειας είπε στη Sun: «Βοηθάει σε τοπικά νοσοκομεία και δεν κάνει καμία χειρουργική εργασία. Έχει επιστρέψει στην εργασία πλήρους απασχόλησης για να βοηθήσει άλλους που έχουν ανάγκη. Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για ειδικευμένους ιατρούς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Απολαμβάνει να κάνει ο,τι μπορεί για να βοηθήσει, αλλά πλέον δεν τους βλέπουμε σχεδόν ποτέ. Και οι δύο είναι τόσο απασχολημένοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Ώρες αγωνίας στην Πάτρα: Στις 12 θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)