ΚΟΣΜΟΣ

Απροειδοποίητη επίσκεψη Γκέιτς στο Αφγανιστάν

Απροειδοποίητη επίσκεψη Γκέιτς στο Αφγανιστάν
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, όπου αναμένεται να συναντηθεί με...

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τους διοικητές της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης και τον πρόεδρο της χώρας, Χαμίντ Καρζάι.


Το Σάββατο ο Αμερικανός πρωθυπουργός, Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε ξαφνική επίσκεψη στο Αφγανιστάν. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν συνάντηση με τον Χαμίντ Καρζάι και οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική 15λεπτη επικοινωνία, από τη οποία ωστόσο δεν προέκυψε κάτι νεότερο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.


Η επίσκεψη του Γκέιτς πραγματοποιείται εν μέσω τεταμένου κλίματος μεταξύ ΗΠΑ και Αφγανιστάν μετά τη δημοσίευση των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων με σχόλια Αμερικανών διπλωματών για την "αδυναμία" και την "παράνοια" του Αφγανού προέδρου αλλά και για τη διαφθορά που μαστίζει την κυβέρνησή του.


"Φθάνει με ένα αίσθημα ικανοποίησης απέναντι στις προόδους που έχουν επιτύχει κατά τη διάρκεια του έτους" οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον των Ταλιμπάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ.