ΚΟΣΜΟΣ

Tαϊβάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από φωτιά σε πολυώροφο κτήριο

Πυρκαγιά στην Ταϊβάν
Πυρκαγιά στην Ταϊβάν
ΑΡ

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από καταστροφική πυρκαγιά σε κτήριο της νότιας Ταϊβάν. Σοκάρουν οι σκηνές απο τη φλεγόμενη πολυκατοικία όπου έμεναν πολλοί ηλικιωμένοι

Ένα πολυώροφο κτήριο με κατοικίες και εμπορικά καταστήματα τυλίχθηκε στις φλόγες στο Kaohsiung της νότιας Ταϊβάν, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τουλάχιστον 25 έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν στο οικιστικό συγκρότημα, σύμφωνα με το Focus Taiwan.

Δεκάδες πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και άρχισαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις από την πυροσβεστική, η φωτιά ήταν «εξαιρετικά σφοδρή» και κατέστρεψε πολλούς ορόφους.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν οτι η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο και στη συνέχεια επεκτάθηκε γρήγορα σε ολόκληρο το συγκρότημα. Μέχρι στιγμής η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη.

Ο αριθμός των νεκρών λένε οι Αρχές ενδέχεται να ξεπεράσει τους 40, καθώς οι διασώστες πραγματοποιούσαν προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν ότι άκουσαν μία έκρηξη γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

Βίντεο που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση της Ταϊβάν έδειξαν πορτοκαλί φλόγες και καπνούς να βγαίνουν από τους κάτω ορόφους του κτηρίου, καθώς οι πυροσβέστες έριχναν νερό από το δρόμο.

Από τον έβδομο μέχρι τον 11ο όροφο του κτηρίου στεγάζονταν διαμερίσματα που νοικιάζονταν από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Συνολικά, περισσότεροι από 100 άνθρωποι ζούσαν στο κτίριο, πολλοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι, σύμφωνα με αναφορές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» «χτυπά» και την Αττική - Σε ποιες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ