ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος για την καμπάνια με την χιτζάμπ από το Συμβούλιο της Ευρώπης – Αποσύρθηκε με γαλλική πίεση

Χιτζάμπ
Στην απόσυρση μιας καμπάνιας για την προώθηση της διαφορετικότητας με «πρωταγωνιστή» τη χιτζάμπ προχώρησε το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά από πίεση της Γαλλίας
AP PHOTO

Στην απόσυρση μιας καμπάνιας για την προώθηση της διαφορετικότητας με «πρωταγωνιστή» τη χιτζάμπ προχώρησε το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά από πίεση της Γαλλίας

Σάλο προκάλεσε η καμπάνια υπέρ της διαφορετικότητας από το Συμβούλιο της Ευρώπης στην οποία το ευρωπαϊκό όργανο χρησιμοποίησε γυναίκες που φορούν χιτζάμπ. Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις ήρθαν από τη Γαλλία με αποτέλεσμα η καμπάνια τελικά να αποσυρθεί.

Στη μια από τις αφίσες της καμπάνιας που παρουσιάστηκε πρωταγωνιστούν δύο γυναίκες με τη μια να φοράει χιτζάμπ και την άλλη όχι. «Η ομορφιά στη διαφορετικότητα είναι όπως η ελευθερία στην χιτζάμπ. Πόσο βαρετό θα ήταν αν όλοι έμοιαζαν το ίδιο; Γιορτάστε τη διαφορετικότητα και σεβαστείτε τη χιτζάμπ» αναφερόταν στη λεζάντα της αφίσας.

Στη δεύτερη αφίσα πρωταγωνιστούσε μια μελαμψή γυναίκα με τη λεζάντα να αναφέρει: «Η μαντίλα μου είναι η ομορφιά μου».

Αν και αρχικά η καμπάνια πέρασε απαρατήρητη, οι υποψήφιοι της άκρας δεξιάς στη Γαλλία την εντόπισαν. «Το Ισλάμ είναι ο εχθρός της ελευθερίας. Η καμπάνια αυτή είναι ο εχθρός της αλήθειας» έγραψε ο Έρικ Ζεμούρ ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο βασικός αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρό στις εκλογές του 2022.

«Η ευρωπαϊκή καμπάνια που προωθεί τις ισλαμιστικές μαντίλες είναι σκανδαλώδης και απρεπής σε μια εποχή που εκατομμύρια γυναίκες μάχονται θαρραλέα κατά αυτής της μορφής της σκλαβιάς» πήρε τη σκυτάλη η Μαρίν Λεπέν.

Η καμπάνια ήταν αποτέλεσμα δύο workshops που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο από την οργάνωση για τους νεαρούς μουσουλμάνους, Femyso.

«Οι λέξεις στην καμπάνια αυτή αποτελούν τις ατομικές δηλώσεις ατόμων που πήραν μέρος σε ένα από αυτά τα workshops» δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης στο BBC με τον πρόεδρο της Femyso να εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι προσπάθειες των νέων δέχονται επίθεση από πολιτικούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος - Η επιθυμία της οικογένειάς του (pics)

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη - Θα επηρεάσει τη χώρα μας; (vid)

Eric Roberts: Λατρεύω την ελληνική κουζίνα όπως τη γυναίκα μου – Λογικό να τσακώνομαι με την Τζούλια