ΚΟΣΜΟΣ

Ο James Kerwin φωτογραφίζει ερειπωμένα ταβάνια στον Λίβανο

Ο James Kerwin φωτογραφίζει ερειπωμένα ταβάνια στον Λίβανο
Instagram: james.kerwin

Φωτογραφίες από το πλέον πρόσφατο λεύκωμά του με τίτλο «Abandoned Lebanon» έδωσε στη δημοσιότητα ο Άγγλος φωτογράφος James Kerwin: μια σειρά από φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ομορφιά της ντόπιας αρχιτεκτονικής που είναι κρυμμένη στα ερειπωμένα ταβάνια.

Σε ένα οπτικό «ταξίδι» στη Μέση Ανατολή, ο φακός του Kerwin αιχμαλωτίζει 30 περίτεχνα ταβάνια. Τα ταβάνια baghdadi απαντώνται σε πολλές οικίες σε όλη τη χώρα.

«Baghdadi» αποκαλούνται τα παραδοσιακά χωρίσματα ή, σε αυτή την περίπτωση οι ψευδοροφές που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα διατηρητέα κτίρια. Κάποιες από αυτές έχουν ηλικία 130 ετών· είναι κατασκευασμένες με πηχάκια, στη συνέχεια καλύπτονται με γύψο και ζωγραφίζονται. Ενίοτε, χρησιμοποιούνται ως καμβάς για επιπλέον τοιχογραφίες ή γυψοτεχνήματα.

Μετά την πρώτη επίσκεψή του στον Λίβανο και την έκδοση της σειράς φωτογραφιών του «Lebanon, a paradise lost», ο James Kerwin έθεσε στόχο αφενός να βοηθήσει τους ντόπιους μέσω δωρεών σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αφετέρου να φέρει σε πέρας το τελευταίο λεύκωμά του που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Στο πρότζεκτ αυτό αιχμαλωτίζει την ομορφιά των ταβανιών που είναι κρυμμένα σε οικίες από την Τρίπολη στον βορρά του Λιβάνου μέχρι την Τύρο στον νότο, μια ιστορία για κάθε μία φωτογραφία τού επιτρέπει να ολοκληρώσει την αφήγησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ομίχλη στην Αττική: Απόκοσμες εικόνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη Μεσογείων

Θρίλερ με την εξαφάνιση υπάλληλου της ΕΥΠ: Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα

Σοκαριστική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της Σοφίας Αρχιμανδρίτου: Ήταν νεκρή από την 1η μέρα