ΚΟΣΜΟΣ

Κατεβαίνει στην πολιτική η Μέγκαν Μαρκλ; Τα τηλέφωνα που πυροδότησαν τις φήμες

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
ΑΡ

Η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζει τις πολιτικές παρεμβάσεις στις ΗΠΑ, πυροτοδώντας νέες φήμες ότι θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ξαφνικά η Μέγκαν Μαρκλ άρχισε να τηλεφωνεί με δική της πρωτοβουλία σε Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, ζητώντας τους να υποστηρίξουν την οικογενειακή άδεια μετ' αποδοχών – ένα σημείο τριβής στο νομοσχέδιο για τις δαπάνες.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς από το Μέιν δεν περίμενε την κλήση, είπε η εκπρόσωπός της στο BBC την Παρασκευή. Το ίδιο και η Σέλι Μουρ Καπίτο από τη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Politico.

Η κυρία Κόλινς μάλιστα μάλλον…δεν εκτίμησε την παρέμβαση από τη σύζυγο του πρίγκηπα Χάρι. «Προς μεγάλη μου έκπληξη, με κάλεσε στην ιδιωτική μου γραμμή και μου συστήθηκε ως Δούκισσα του Σάσεξ, κάτι που είναι κάπως ειρωνικό», είπε στο Politico.

«Χάρηκα που μίλησα μαζί της. Αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο τι μου λένε οι άνθρωποι του Μέιν γι' αυτό» Η γερουσιαστής Καπίτο είπε στο Politico ότι δέχθηκε την κλήση ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Βλέποντας έναν απόρρητο αριθμό, σκέφτηκε ότι ήταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν, συμπατριώτης της από τη Δυτική Βιρτζίνια.

«Είμαι στο αυτοκίνητό μου. Οδηγώ. Βλέπω ότι η ταυτότητα κλήσης είναι μπλοκαρισμένη. Ειλικρινά... νόμιζα ότι ήταν ο γερουσιαστής Mάντσιν. Οι κλήσεις του είναι πάντα απόρρητες. Και ακούγεται μία φωνη να λέει : Γερουσιαστή Καπίτα ; Είπα ναι. Είπε: Είμαι η Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ»

Η Μέγκαν φέρεται να έλαβε τους αριθμούς τηλεφώνου των γερουσιαστών από μια Δημοκρατική συνάδελφό τους: τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Κίρστεν Γκίλιμπραντ η οποία υποστήριζε ένθερμα την προσθήκη οικογενειακής άδειας μετ' αποδοχών στο νομοσχέδιο για τις δαπάνες που πέρασε από το Κογκρέσο.

Οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν την Τετάρτη να προσθέσουν την οικογενειακή άδεια με αποδοχές στο νομοσχέδιο για τις κοινωνικές δαπάνες και την κλιματική πολιτική ύψους 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μια προσθήκη που συνάντησε έντονες αντιδράσεις, ειδικά από τους Ρεπουμπλικάνους και ορισμένους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη πλούσια χώρα χωρίς εθνικό πρόγραμμα γονικής άδειας μετ' αποδοχών. Περίπου το 21% των εργαζομένων στις ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε οικογενειακή άδεια μετ' αποδοχών μέσω των εργοδοτών τους.

Το θέμα φαίνεται πως αγγίζει ιδιαίτερα τη δούκισσα του Σάσεξ. Τον περασμένο μήνα, η μητέρα δύο παιδιών δημοσίευσε μια επιστολή στο Κογκρέσο στον ιστότοπο PaidLeaveforAll.org πιέζοντας για οικογενειακή άδεια μετ' αποδοχών στις ΗΠΑ.

«Σας γράφω σε αυτή τη βαθιά σημαντική στιγμή - ως μαμά - για να υποστηρίξω την άδεια μετ' αποδοχών», είπε. «Η εργαζόμενη μαμά ή γονέας αντιμετωπίζει τη σύγκρουση του να είναι παρούσα ή να πληρώνεται. Το να θυσιάσει κάποιος κάτι από τα δύο έχει μεγάλο κόστος

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας παραδοσιακά είναι πολιτικά ουδέτερα. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι παραιτήθηκαν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Μάρτιο του 2020, ζουν στην Καλιφόρνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

HΠΑ: Σοκ στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld του Τέξας- Οκτώ νεκροί σε συναυλία του Τράβις Σκοτ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 44χρονος υπάλληλος μίνι μάρκετ από αδίστακτο ληστή

«Κλείδωσε» το κοινωνικό μέρισμα - Μέσα Νοεμβρίου οι αποφάσεις