ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «όχι» από τον Μενέντεζ στην πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Ρόμπερτ Μενέντεζ
Κάθετα αντίθετως με την πώληση F-16 στην Τουρκία ο Αμερικανός Γερουσιαστής.
Kevin Dietsch/Pool via AP

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία.

Κάθετα αντίθετος στο θέμα αγοράς F-16 από την Τουρκία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο πολύπειρος γερουσιαστής έκανε γνωστές τις αντιρρήσεις του στο συγκεκριμένα ζήτημα, ειδικότερα όσο η Άγκυρα δεν βελτιώνει τις επιδόσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν αναθεωρεί την εξωτερική της πολιτική.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Μενέντεζ έκανε σαφές πως εκτίμησε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι αντίθετη με τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ και έφερε ως παράδειγμα τη στάση της Άγκυρας στο θέμα της Λιβύης. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το πρόβλημά του είναι ο Ερντογάν και η πολιτική του και όχι η Τουρκία σαν χώρα.

«Προσωπικά δεν είμαι υποστηρικτικός ως προς το να τους δώσουμε τα F-16. Έχω πραγματικό πρόβλημα με αυτό. Αυτή δεν είναι η Τουρκία που θέλουμε. Δεν είναι ο τύπος του συμμάχου στο ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να τους διαθέσουμε κάποια από τα πιο προηγμένα οπλικά μας συστήματα», σχολίασε ο Μενέντεζ, ο οποίος τόνισε πως δεν πτοείται από τις «απειλές» του Ερντογάν για αγορά μαχητικών από τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα δυσχεράνει τη θέση της Τουρκίας και τη διαλειτουργικότητα εντός ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Τι αλλάζει από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού και πότε θα χτυπήσουν

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια