ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Πούτιν για την αποκλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας

Μακρόν - Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι κατανοεί την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό
AP

Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ακόμη και αν οι δύο ηγέτες διαφώνησαν για τα αίτια της κρίσης, δήλωσε σήμερα ένας Γάλλος αξιωματούχος.

«Ο στόχος αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την κρίση», είπε στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος του Μακρόν μετά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών των δύο ηγετών που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακρόν.

«Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύγκλιση ως προς την προέλευση της τρέχουσας κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο ότι κατανοεί την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό, πρώτα και κύρια από ανθρώπινη αξιοπρέπεια για τους μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εργαλειοποίησης», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - Τρίτη δόση: Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες (vid)

Τραγικό τέλος: Νεκρός στα αζήτητα του νοσοκομείου «Ελπίς» εντοπίστηκε 41χρονος που αγνοείτο

Καλαμπάκα: Πώς μια ανακοίνωση σούπερ μάρκετ... αποκάλυψε πελάτες με κορονοϊό