ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος για βασίλισσα Ελισάβετ: «Όταν φτάνεις στα 95 τα πράγματα δεν είναι εύκολα»

Κάρολος για βασίλισσα Ελισάβετ: «Όταν φτάνεις στα 95 τα πράγματα δεν είναι εύκολα»
«Είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ», απάντησε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.
AP

Ο πρίγκιπας Κάρολος είπε σήμερα ότι η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ, είναι καλά όμως, στην ηλικία των 95 ετών τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για αυτήν όσο στο παρελθόν.

«Είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ», απάντησε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στην Ιορδανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Όταν φτάσεις στα 95, ξέρετε, δεν είναι τόσο εύκολα όσο ήταν παλιά. Είναι ήδη άσχημα στα 73», δηλαδή την ηλικία που έχει ο ίδιος, πρόσθεσε.

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ

Μετά το «θρίλερ» με την κατάσταση της υγείας της και την πολυήμερη απουσία της από τα καθήκοντά της, η βασίλισσα Ελισάβετ ανέλαβε και πάλι τα ηνία του παλατιού – Η φωτογραφία από Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η Βασίλισσα - σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC - συμμετέχει ξανά στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά μετά την πολυήμερη απουσία της για λόγους υγείας.

Στις φωτογραφίες που έδωσε το Παλάτι, η Ελισάβετ έχει μια τετ - α - τετ συνάντη με τον στρατηγό Σερ Νικ Κάρτερ, αρχηγό του επιτελείου άμυνας, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Δείτε την gallery:

Δείτε το βίντεο:

Το συγκινητικό μήνυμά της – «Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο»

Χθες (16/11) για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ απείχε από τη Σύνοδο όπου ως υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας παρευρισκόταν πάντα μαζί με τον πρόσφατα εκλιπόντα σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου.

Μάλιστα, η Ελισάβετ και ο Φίλιππος παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μετά από 74 χρόνια που δεν θα τον έχει δίπλα της.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου…. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του», ανέφερε στο μήνυμά της η βασίλισσα Ελισάβετ προς τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, την οποία διάβασε ο Πρίγκιπας Edward..

Και πρόσθεσε: «Για τους ανθρώπους της πίστης, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς, ήταν μια περίοδος άγχους, θλίψης και κούρασης.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως έκανε στους αιώνες. Επίσης, η Εκκλησία προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δακτύλιος: Δεν ισχύει για την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Κορονοϊός: Πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα