ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίαμβος Ανδρουλάκη με 67,88%: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»

Νίκος Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: Την πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ο μεγάλος νικητής του Β’ γύρου των εκλογών, όπου επικράτησε με 67,88% του Γιώργου Παπανδρέου. «Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη νίκη της παράταξης σε νίκη της πατρίδας».

Εκλογικός θρίαμβος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που συγκέντρωσε 67,88% έναντι 32,12% του Γιώργου Παπανδρέου. Εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών και υπό τους ήχους του «Ήλιου», ο Κρητικός ευρωβουλευτής έφτασε στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής λίγη ώρα μετά τις 22:40, όπου αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό» φώναζαν οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να περιμένει αρκετή ώρα για να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και να ξεκινήσει την ομιλία του.

«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε αρχικά ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Η νέα εποχή, αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της παράταξης», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια τόνισε: «Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, καταθέτοντας τις αγωνίες τους και τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή έκαναν την παράταξή μας πιο δυνατή και θύμισαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία».

Ακολούθως, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνεχάρη έναν – έναν τους υπόλοιπους υποψήφιους, ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου και αναφέροντας ονομαστικά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Παύλο Γερουλάνο, Παύλο Χρηστίδη και Χάρη Καστανίδη,, τονίζοντας «τους συγχαίρω για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε μαζί» και προσθέτοντας «τους καλώ όλους να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, για ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Η ανανέωση ξεκίνησε απόψε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης που πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. «Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη», με το πλήθος να φωνάζει «η γη να τρέμει, ο ήλιος να ανατέλλει».

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με εκλέξουν σήμερα πρόεδρο του κινήματος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, και όσους εργάστηκαν για αυτό τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές όλων των γενεών της παράταξης σε όλη την Ελλάδα που έγιναν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας», επεσήμανε.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για έναν λόγο σημαντικότερο από όλους τους άλλους. Γιατί σε αυτές τις εβδομάδες, συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους. Το μέλλον της πατρίδας μας, να είναι ξανά δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία», σχολίασε.

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης. Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη νίκη της παράταξης, σε μια νίκη της πατρίδας. Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της αξιοκρατείας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι», πρόσθεσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, με θριαμβευτικό τόνο, ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το σύνθημα λέγοντας «Η δημοκρατική παράταξη επέστρεψε, γιατί το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο – δυνατό»!

Με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ πανηγύρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε νέο γύρο αποθέωσης από τους συγκεντρωμένους φίλους του Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη. Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να σφίξουν το χέρι και να συγχαρούν από κοντά τον νέο αρχηγό της παράταξης.

Με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ ανά χείρας ο νέος πρόεδρος του Κινήματος.Ευδοκία Μύτιλη

Όπως είναι φυσικό, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν πανευτυχής, ενώ και ο ίδιος συμμετείχε στους πανηγυρισμούς φωνάζοντας «παραδοσιακά» συνθήματα του ΠΑΣΟΚ ενώ του έδωσαν στα χέρια και μια πράσινη σημαία με τον Ήλιο του Κινήματος, την οποία ανέμισε πανηγυρίζοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – «Καθαρή» εντολή με θρίαμβο στις εκλογές

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Θρίαμβος για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Σάρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου σε όλη την Ελλάδα

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ζωή του και η πορεία του στην πολιτική