ΚΟΣΜΟΣ

Καζακστάν: Χάος στο Αλμάτι - Εμπρησμοί κυβερνητικών κτηρίων και αναφορές για πυροβολισμούς

Χάος στο Αλμάτι του Καζακστάν με τους διαδηλωτές να εισβάλλουν σε κυβερνητικά κτήρια
Χάος στο Αλμάτι του Καζακστάν με τους διαδηλωτές να εισβάλλουν σε κυβερνητικά κτήρια

Χάος επικρατεί στο Αλμάτι του Καζακστάν, με τους διαδηλωτές να εισβάλλουν και να πυρπολούν κυβερνητικά κτήρια. Τοπικά μέσα κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς. 

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο δημαρχείο του Αλμάτι και έβαλαν φωτιά . Τμήμα της μπροστινής πλευράς του κτηρίου κοντά στην είσοδο, έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Η φωτιά βρίσκεται μέσα στο κτήριο στον πρώτο όροφο, μετέδωσε ο ανταποκριτής του vlast.kz από το σημείο.

Κόσμος έσπασε τα παράθυρα το ισόγειο και όρμησε στο γραφείο του δημάρχου από διάφορα σημεία. Στο σημείο ακούστηκαν εκρήξεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και σύμφωνα με πληροφορίες και πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους υγειονομικούς, πέντε εργαζόμενοι σε ασθενοφόρα, μεταξύ των οποίων και δύο οδηγοί, έχουν τραυματιστείαπό τις βίαιες κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του Kαζακστάν, Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για διάστημα δύο εβδομάδων, το Αλμάτι και την επαρχία Μανγκιστάου, όπου οργανώνονται μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τις τελευταίες ημέρες.

Τις τελευταίες ημερες έχουν ξεσπάσει έντονες διαμαρτυρίες για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα: Κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιώργος Πατούλης

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια