ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Βρέθηκε το γονίδιο που κάνει πιο ήπια τα συμπτώματα της νόσου - Ποιοι το έχουν

Τα σωματίδια του ιού SARS-CoV-2, που προκαλούν COVID-19
Τα σωματίδια του ιού SARS-CoV-2, που προκαλούν COVID-19
ΑΡ

Το γονίδιο που μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της νόσησης απο κορονοϊό μέχρι και 20% εξηγεί γιατί τα συμπτώματα «χτυπούν» ορισμένους ασθενείς πιο σκληρά από άλλους, λένε οι επιστήμονες

Βρέθηκε το γονίδιο που μειώνει τη σοβαρότητα τής λοίμωξης από Covid-19. Ουσιαστικά υπαγορεύει στο σώμα να παράγει μια πρωτεΐνη που είναι αποτελεσματική στη διάσπαση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19.

Οι επιστήμονες λένε ότι η ανακάλυψη θα βοηθήσει στη δημιουργία φαρμάκων που είναι αποτελεσματικά κατά του ιού. Εξηγεί επίσης γιατί τα συμπτώματα της νόσου είναι τόσο ποικίλα και πλήττουν ορισμένους ασθενείς πιο πολύ σε σχέση με άλλους.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Nature Genetics, διαπίστωσε ότι το εν λόγω γονίδιο υπάρχει σε οκτώ στα δέκα άτομα αφρικανικής καταγωγής. Βρίσκεται επίσης σε έναν στους τρεις ανθρώπους λευκής ευρωπαϊκής καταγωγής, σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία.

Το γονίδιο καθορίζει το μήκος της πρωτεΐνης OAS-1 και όταν είναι μεγαλύτερο, είναι καλύτερο στη διάσπαση του SARS-CoV-2.

Ο συγγραφέας Bρεντ Ρίτσαρντς από το Πανεπιστήμιο McGill που συνέγραψε μαζί με άλλους τη μελέτη, είπε: «Το ότι αρχίζουμε να κατανοούμε λεπτομερώς τους γενετικούς παράγοντες κινδύνου είναι το κλειδί για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά της COVID-19».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler 17/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη δεύτερη ασυλία (video)