ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Γουόλ (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Γουόλ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Ο δάσκαλος του Tang Soo Do, Ρόμπερτ Γουόλ, ο οποίος εκπαίδευσε και έπαιξε μαζί με τον Τσακ Νόρις και τον Μπρους Λι σε μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες πολεμικών τεχνών όλων των εποχών, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Ο Ρόμπερτ Γουόλ, κάτοχος μαύρης ζώνης στο Τανγκ Σου Ντο, προπονήθηκε πολλά χρόνια μαζί με τον Τσακ Νόρις και ήταν επίσης επιχειρηματικοί συνεργάτες. Εκτός από μάστερ των πολεμικών τεχνών, ο Γουόλ είχε εμφανιστεί μεταξύ άλλων στις ταινίες «Way of the Dragon» (1972) και «Enter the Dragon» (1973) με πρωταγωνιστή τον Μπρους Λι. Στην ταινία «Enter the Dragon» οι δυο τους είχαν μια άκρως ρεαλιστική σκηνή μεταξύ τους, που έμεινε στην ιστορία.

Χρόνια μετά τα γυρίσματα της ταινίας, ο Γουόλ είχε αποκαλύψει μάλιστα ότι ο Μπρους Λι του είχε σπάσει τα πλευρά, όπως μεταδίδει το TMZ. «Θέλω να σε χτυπήσω και θέλω να σε χτυπήσω δυνατά», φέρεται να του είχε πει τότε ο Μπρους Λι, πριν τα γυρίσματα. Ο λόγος ήταν επειδή ο Μπρους Λι, που γνώριζε τον Γουόλ μια οκταετία πριν την κινηματογραφική τους συνεργασία, ήθελε η σκηνή να δείχνει όσο δυνατόν πιο αυθεντική.

«Ο Μπομπ ήταν υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Η οικογένεια σήμαινε τα πάντα για εκείνον. Έζησε μια αξιομνημόνευτη ζωή και άφησε ένα κενό στις καρδιές μας, που δεν θα καλυφθεί ποτέ. Το πνεύμα του και η κληρονομιά του θα ζει για πάντα μαζί μας. Ήταν ο βράχος μας», δήλωσε η οικογένειά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.