ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Παραιτήθηκε o πρόεδρος του δικτύου - Είχε αποκρύψει σχέση του με κορυφαίο στέλεχος

Εκτός CNN o Τζεφ Ζάκερ
Eκτός CNN o Τζεφ Ζάκερ
A.P

Ισχυρές αναταράξεις στο εμβληματικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN προκαλεί η παραίτηση του ισχυρού άνδρα του οργανισμού, Τζεφ Ζάκερ μετά την αποκάλυψη «ροζ σκανδάλου». Η νέα υπόθεση ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια έρευνας  εναντίον του πρώην παρουσιαστή του δικτύου, Κρις Κουόμο.

Ο Τζεφ Ζάκερ παραιτήθηκε χθες (2/2) από τη θέση του προέδρου του CNN, εγκαταλείποντας μια από τις πιο ισχυρές θέσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την παραδοχή ότι απέκρυψε τη ρομαντική σχέση που διατηρούσε με ανώτερο στέλεχος του δικτύου.

Το ξαφνικό τέλος της εννιάχρονης θητείας του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο newsroom και έπληξε το CNN σε μια κρίσιμη στιγμή της πορείας του: το δίκτυο πρόκειται να εισαγάγει μια υπηρεσία streaming -με το όνομα CNN+, αυτόν τον Μάρτιο- και η μητρική του εταιρεία, WarnerMedia, βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαγοράς από την Discovery Inc.

Ο 56χρονος Ζάκερ έγραψε σε ένα σημείωμα την Τετάρτη ότι η σχέση του προέκυψε κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας για τη συμπεριφορά του Κρις Κουόμo, του παρουσιαστή του CNN που απολύθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της εμπλοκής του στις πολιτικές υποθέσεις του αδελφού του, του πρώην κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

«Με ρώτησαν για μια συναινετική σχέση με την πιο στενή μου συνάδελφο, κάποια με την οποίο συνεργάζομαι για περισσότερα από 20 χρόνια», έγραψε ο Ζάκερ. «Αναγνώρισα ότι η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Μου ζητήθηκε να το αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, αλλά δεν το έκανα. Εκανα λάθος»

Το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται είναι η Άλισον Γκόλαστ, εκτελεστική αντιπρόεδρος του CNN και ένα απο τα κορυφαία στελέχη του CNN, η οποία δήλωσε την Τετάρτη ότι θα παραμείνει στο δίκτυο. «Ο Τζεφ και εγώ είμαστε στενοί φίλοι και επαγγελματίες συνεργάτες για πάνω από 20 χρόνια», έγραψε η ίδια. «Πρόσφατα, η σχέση μας άλλαξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Λυπάμαι που δεν το αποκαλύψαμε την κατάλληλη στιγμή».

H Άλισον ΓκόλαστΑ.Ρ

Ο Ζάκερ εγκαταλείπει επίσης τον ρόλο του ως πρόεδρος ειδήσεων και αθλητικών της WarnerMedia. Ηγέτης στην τηλεοπτική βιομηχανία εδώ και 30 χρόνια, είναι το σπάνιο στέλεχος στα παρασκήνια, που η αναγνωρισιμότητά του συναγωνίστηκε με εκείνη των παρουσιαστών του

Είναι ο άνθρωπος που προσέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ για να πρωταγωνιστήσει στο «The Apprentice» στο NBC, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον άλλοτε υπάλληλό του, καθώς ο Τραμπ έγινε πολιτικός που έπληξε τα μέσα ενημέρωσης και επέκρινε το CNN.

Η αποχώρηση του Ζάκερ συνέπεσε με μια άλλη ιστορία που πρωταγωνιστεί τα μίντα: την πτώση των κάποτε πανίσχυρων αδελφών Κουόμο. Ο Ζάκερ απέλυσε τελικά τον παρουσιαστή Κουόμο στο τέλος του 2021, αφού ο παρουσιαστής διαπιστώθηκε ότι βοηθούσε κρυφά την υπεράσπιση του μεγάλου αδελφού του, πρώην κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο απέναντι στις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που οδήγησαν στην παραίτησή του.c

Tα γραφεία του CNN στην ΑτλάνταΑ.Ρ

«Μετά την παραίτηση του αφεντικού του CNN, δεν είναι σαφές ποιος -αν κάποιος- θα πάρει τη θέση του. Ένα πράγμα ωστόσο είναι σαφές: Υπάρχει μεγάλο χάος που πρέπει να καθαριστεί στο δίκτυο ειδήσεων. Το CNN μαστίζεται από μία σειρά πρόσφατων σκανδάλων υψηλού προφίλ και μία απότομη πτώση της τηλεθέασης» γράφει η New York Post

Η απόφαση για τη θέση στην κορυφή του δικτύου πιθανότατα δεν θα ληφθεί έως ότου ολοκληρωθεί η συμφωνία ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόσχιση της μητρικής εταιρείας του CNN, WarnerMedia και η απόκτησή της απο την Discovery. Αυτή η συμφωνίααναμένεται να κλείσει μέχρι την άνοιξη.

Μόλις ολοκληρωθεί, το αφεντικό της Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ - που θα πάρει τα ηνία ως Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Bros. Discovery - θα αποφασίσει τι θα κάνει στην κορυφή του CNN. Η νέα διοίκηση του CNN θα πρέπει να καθαρίσει τα σκάνδαλα, να επαναφέρει την αξιοπιστία του δικτύου και να βελτιώσει τα ποσοστά θεαματικότητας που βυθίζονται, μετά την αποχώρηση του Ζάκερ.

ΗΠΑ: Εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο με φόντο νέες καταγγελίες σε βάρος του αδερφού του

Συναγερμός: Εκτός λειτουργίας BBC, Guardian, Financial Times, CNN και χιλιάδες ακόμη ιστοσελίδες