ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σημάδια σύγκλισης στη συνάντηση Πούτιν - Μακρόν

Εμανουέλ Μακρόν - Βλαντιμίρ Πούτιν
Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν
AP Photo

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του «χρήσιμες και ουσιαστικές», υποστηρίζοντας ότι ορισμένες από τις ιδέες του Μακρόν θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω κοινά βήματα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ταξίδεψε στη ρωσική πρωτεύουσα για να συζητήσει με τον Πούτιν εν μέσω της αντιπαράθεσης της Μόσχας με τη Δύση για τη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και των αξιώσεων του Κρεμλίνου για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας» από την Ουάσινγκτον και το NATO.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν υποστήριξε ότι κάποιες από τις ιδέες του Μακρόν αναφορικά με την ασφάλεια ήταν ρεαλιστικές και πως οι δυο τους θα συνομιλήσουν ξανά μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Κίεβο.

«Ορισμένες από τις ιδέες και τις προτάσεις του, οι οποίες πιθανόν να είναι ακόμη πολύ νωρίς να τις συζητήσουμε, νομίζω πως μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω κοινά βήματα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Συμφωνήσαμε πως μετά το ταξίδι του στην ουκρανική πρωτεύουσα θα έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στο ζήτημα», συμπλήρωσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο NATO οι Ευρωπαίοι θα συρθούν σε μία στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, από την οποία δεν υπάρξουν νικητές. Δεσμεύτηκε πως η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά της προκειμένου να επιτευχθούν συμβιβασμοί προς όφελος όλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ηγέτης των αυτονομιστών προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος «ανά πάσα στιγμή»

Προειδοποίηση Σολτς: Το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία