ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Μπλόκαρε τις ιστοσελίδες ξένων ΜΜΕ

Κίνα: Μπλόκαρε τις ιστοσελίδες ξένων ΜΜΕ
Οι ιστοσελίδες στο Ιντερνετ πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης είναι σήμερα μπλοκαρισμένες στην Κίνα, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής...

Οι ιστοσελίδες στο Ιντερνετ πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης είναι σήμερα μπλοκαρισμένες στην Κίνα, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής του Νομπέλ Ειρήνης 2010 στον διαφωνούντα Λιου Σιαομπό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε επανειλημμένες μάταιες απόπειρες να συνδεθεί με τις ιστοσελίδες του BBC, του CNN και του νορβηγικού τηλεοπτικού δικτύου NRK.
Το ίδιο είχε συμβεί στις 8 Οκτωβρίου με την ανακοίνωση της βράβευσης του Λιου Σιαομπό με τις ιστοσελίδες του CNN, του BBC και του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TV5.

"Ο κινεζικός λαός και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο είναι αντίθετοι" με την επιλογή της επιτροπής Νομπέλ, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζιάνγκ Γιου, η οποία έχει χαρακτηρίσει "κλόουν" τα μέλη της επιτροπής.

Ο Λιου Σιαομπό θα εκπροσωπείται στην αυριανή τελετή από μία άδεια θέση, μία φωτογραφία και ένα κείμενό του που θα διαβασθεί από την ηθοποιό Λιβ Ούλμαν.

Ροή Ειδήσεων