ΚΟΣΜΟΣ

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Παρήγγειλε τη δολοφονία της μητέρας της

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Παρήγγειλε τη δολοφονία της μητέρας της
Η Gypsy Rose με την μητέρα της.
youtube

Η Gypsy Rose παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου για μια στυγερή δολοφονία, που το 2015 προκάλεσε παγκόσμιο σοκ: Η κόρη είχε σκοτώσει την τύραννο μητέρα.

Είναι η πρώτη φορά που φίλοι και συγγενείς μαθαίνουν πως η πάντα χαμογελαστή έφηβη στο αναπηρικό καροτσάκι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της αγαπημένης της μητέρας αλλά και η πρώτη φορά που είδαν την Gypsy Rose να… περπατά.

– Είσαι ένοχη για το κακούργημα της δολοφονίας ως ηθικός αυτουργός;
– Ένοχη.

«Ακόμα κι όταν το έβλεπα στις ειδήσεις δεν μπορούσα να πιστέψω ότι περπατάει. Έβαζα την κασέτα συνέχεια μπρος πίσω γιατί δεν ήταν αυτό που ξέραμε» ανέφερε ένας γείτονας της οικογένειας. Και αυτό γιατί η 24χρονη Gypsy Rose ήταν καθηλωμένη από παιδί σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Όχι γιατί η ίδια το χρειαζόταν αλλά γιατί η μητέρα της, Dee Dee, την υποχρέωνε να το κάνει.

Πίσω από την πόρτα του ροζ σπιτιού

Για τον έξω κόσμο, η Dee Dee Μπλάσαρντ ήταν η βασίλισσα του σχολικού χορού, η αριστούχος νοσηλευτικής αλλά και ο φύλακας άγγελος της φιλάσθενης κόρης της, Gypsy.

Στην πραγματικότητα όμως η Dee Dee ήταν μία ψυχικά άρρωστη γυναίκα, η οποία έπασχε από το πολύ επικίνδυνο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. Παρουσίαζε την κόρη της ως ένα άρρωστο παιδί, σε καροτσάκι, με καρκίνο και επιληψία, με σκοπό να προκαλέσει τον οίκτο και την προσοχή του κόσμου.

«Με πονάει γιατί κάθε φορά μου έλεγε ότι με αγαπάει και με προστατεύει. Αλλά τώρα που ξέρω, κατάλαβα ότι από την μόνη που έπρεπε να προστατευτώ ήταν εκείνη» ανέφερε η Gypsy Rose.

Το μεγάλο και όμορφο ροζ σπίτι στο οποίο διέμεναν μάνα και κόρη έκρυβε μια ανείπωτη ασχήμια. Ένα χάος. Ήταν μια καταστροφή. Είχε πράγματα παντού. Τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορούσες να περπατήσεις.

Το πιο ανατριχιαστικό από όλα όμως ήταν το κρυμμένο ντουλάπι της Dee Dee. «Είπα γ@@. Δεν υπάρχει αυτό που βλέπω. Έπεσε το σαγόνι μου. Από το πάνω ράφι μέχρι το τελευταίο γεμάτο με τόσα φάρμακα» τόνισε η μητριά της Gypsy, Κρίστι Μπλάσαρντ.

Με γνώσεις νοσηλευτικής, ήξερε με ακρίβεια τις δοσολογίες και τα φάρμακα με τα οποία θα κρατά φιλάσθενη την ανήλικη κόρη της. Ακόμα κι όταν τα δόντια της μικρής Gypsy σάπισαν από τα ισχυρά χάπια, η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

«Απλά δεν καταλάβαινα γιατί τα δόντια μου έπεφταν. Απλά θυμάμαι ότι έχανα δόντια» πρόσθεσε η Gypsy.

Μέχρι την ηλικία των 8, είχε διαγνωστεί με λευχαιμία, μυική ατροφία και νοητική καθυστέρηση. Όταν η διάγνωση των γιατρών δεν άρεσε στην Dee Dee, ή όταν δεν φαινόταν αρκετά σοβαρή, άλλαζε τον γιατρό.

«Υπήρχαν κάποιες αρρώστιες που ήξερα ότι δεν είχα. Ήξερα ότι δεν χρειαζόμουν τον σωλήνα τροφοδοσίας. Ήξερα ότι μπορούσα να φάω, ότι μπορούσα να περπατήσω. Αλλά πίστεψα την μαμά όταν μου είπε ότι έχω λευχαιμία» πρόσθεσε η Gypsy.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η ενήλικη πια Gypsy ζήτησε από την μητέρα της να απαλλαγεί από τον σωλήνα τροφοδοσίας που ποτέ δεν είχε ανάγκη. Η αρνητική απάντηση της μάνας πυροδότησε την αντίστροφη μέτρηση.

«Ρώτησα τον Βίκτορ “σε παρακαλώ θα έρθεις να σκοτώσεις τη μητέρα μου για μένα γιατί δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου;”» ανέφερε η Gypsy.

Δολοφόνος ή θύμα;

Από τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις φιλανθρωπίες, το δέσιμο μάνας και κόρης έμοιαζε ιδεατό. Πίσω από τις κλειστές πόρτες όμως κρυβόταν μια αρρωστημένη κατάσταση που η Gypsy ήθελε να της βάλει ένα τέλος.

«Γιατί ήθελες τη μητέρα σου νεκρή τότε;» ρωτήθηκε η Gypsy, για να απαντήσει: «Ουσιαστικά ποτέ δεν ήθελα η μητέρα μου να πεθάνει. Ήθελα η ζωή που ζούσα να πεθάνει».

Όπως αποδείχθηκε, η Gypsy όχι μόνο μπορούσε να περπατήσει αλλά δεν ήταν και ποτέ άρρωστη. Ούτε καρκίνο, ούτε επιληψία, ούτε καμία από τις ασθένειες που η μητέρα της είχε επινοήσει… Σήμερα δηλώνει μετανιωμένη, που έβαλε να σκοτώσουν την τύραννό της, αλλά και απελευθερωμένη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η ιστορία της Τάνια Ρέιντ που έστειλε το παιδί της στο νοσοκομείο 18 φορές