ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους - Όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί

Πόλεμος Ουκρανία: Συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους - Όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί
Ρωσικό μεταγωγικό συνετρίβη στη Ρωσία
twitter/CaucasusWarReport

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι νωρίτερα σήμερα μεταγωγικό αεροσκάφος έπεσε σε ρωσικό έδαφος - Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί ενώ  δεν έχουν δοθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες

Ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος AN-26 συνετρίβη στη νότια περιοχή Voronezh της Ρωσίας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με το πλήρωμα να είναι νεκρό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το ατύχημα το πιθανότερα είναι να έχει προκληθεί από τεχνική βλάβη ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο γραφείο Τύπου της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

Το δημοσίευμα του Reuters.

Τουλάχιστον 57 νεκροί και 169 τραυματίες την πρώτη ημέρα του πολέμου

Αργά απόψε, οι αρχές της Χερσώνας ανακοίνωσαν ότι 13 άμαχοι και 9 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργά απόψε ότι οι νεκροί της σημερινής ημέρας ανέρχονται σε 57 και οι τραυματίες σε 169 σε όλη τη χώρα.

Καθώς περνούσαν οι ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις φαινόταν ότι πλησίαζαν στο Κίεβο, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαίωναν ότι χερσαίες ρωσικές δυνάμεις βρίσκονταν στα περίχωρα της πρωτεύουσας και ότι ένα στρατιωτικό ουκρανικό αεροσκάφος, με 14 επιβαίνοντες, συνετρίβη στην περιοχή.

Και οι δύο πλευρές έκαναν ανακοινώσεις που δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές, όμως φαινόταν ότι ο ρωσικός στρατός κέρδιζε έδαφος. Στη Χερσώνα, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι Ρώσοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί σε πολλές ζώνες και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Χενιτσέσκ, που απέχει 300 χιλιόμετρα δυτικά από τα ρωσικά σύνορα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης ότι αποκατέστησε τη ροή των υδάτων σε ένα κανάλι που συνέδεε τον ποταμό Δνείπερο με την Κριμαία. Η Ουκρανία είχε διακόψει αυτήν την παροχή νερού, που κάλυπτε το 85% της χερσονήσου, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, το 2014.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις