ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι σαμποτέρ στο Κίεβο, συσκότιση στις μεγάλες πόλεις λόγω βομβαρδισμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι σαμποτέρ στο Κίεβο, συσκότιση στις μεγάλες πόλεις λόγω βομβαρδισμών
AP Photo

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο κύκλο αεροπορικών επιθέσεων αναμένει το Κίεβο από πλευράς Ρωσίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, φέρεται να υποστηρίζει πως Ρώσοι σαμποτέρ έχουν εισβάλει στο Κίεβο και ετοιμάζονται να επιχειρήσουν.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι των μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας έχουν ενημερωθεί για την πιθανότητα βομβαρδισμών στις 3:00 τα ξημερώματα.

Τα φώτα έχουν σβήσει στο Κίεβο, το Λβιβ, το Χάρκοβο όπως και στη Μαριούπολη, με τους πολίτες να καλούνται να βρουν καταφύγιο έτσι ώστε να προστατευθούν από έναν νέο κύκλο επιθέσεων της Ρωσίας.

Γενική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ενώ σε πολλές πόλεις υπάρχει γενική συσκότιση και στο Κίεβο έχουν εισβάλλει Ρώσοι σαμποτέρ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε γενική επιστράτευση, με τους πολίτες να καλούνται να υπερασπιστούν την πατρίδα.

Σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αρχηγού του κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η κρατική άμυνα, να διατηρηθεί η ετοιμότητα μάχης και κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών, μετά από πρόταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ο πρόεδρος αποφάσισε να ανακοινώσει γενική κινητοποίηση.

Υπενθυμίζοντας τους κανόνες στρατιωτικού νόμου που έχουν κηρυχθεί στη χώρα, ο αξιωματούχος Daniil Menshikov δήλωσε πως λόγω του στρατιωτικού νόμου, οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα.

«Παρακαλούμε, μην πανικοβληθείτε και μην διασχίσετε τα σύνορα χωρίς άδεια», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως σε πρωινό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα δοθούν όπλα σε «όποιον θέλει να πολεμήσει κατά της Ρωσίας», ενώ απηύθυνε έκκληση για αιμοδοσία για την κάλυψη αναγκών για τους τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις